VARJE ROMAN HAR SINA LÄSARE

Häromdagen fick jag ett mail från en ny läsare som precis hade läst min allra första bok: TRE VECKOR. Jag märke hur jag svalde av nervositet innan jag fortsatte läsa. Jag kommer knappt ihåg vad den boken handlar om och det enda jag vet, är att när jag läste den för ett par år sedan så insåg jag vad mycket det är som har hänt i mitt författarskap sedan dess. Jag lär mig hela tiden, och för varje ny bok har jag fått ny kunskap i skrivandets konst. Det i sin tur gör att jag blir närmast generad när någon talar väl om mina första böcker, själv tycker jag de saknar så mycket som jag skulle vilja tillföra om jag hade skrivit dem idag.
Men efterhand som jag läste igenom mailet från min läsare så insåg jag att hon hörde av sig bara därför att hon älskade boken. Hon ville läsa mer av mig och hade precis beställt alla mina böcker på bokhandeln.
Det gjorde min dag.
Tänk att man kan glädja folk med så lite och tänk att min bok från 2012 fortfarande lever. Och faktum är att om jag går in på Storytels topplista för romaner så är ETT OEMOTSTÅNDLIGT FÖRSLAG den mest lyssnade boken någonsin, på en hedrande sjunde plats.
Sådana här fredagsfunderingar förgyller min dag innan jag kastar mig in i manus nummer nio, det som ska komma ut 2019. Snart klart råmanus. Därefter blir det sommarlov.
Ha en fin helg, alla ni härliga läsare!

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln