Författaråret 2020 var helt fantastiskt!


Sektion M var finalist i Spänningskategorin Storytel Award i Sverige och Vides Mooseksen kirja finalist i Finland (Ingrid Bergman del 1).

Jag släppte SKENDÅD som blev 1:a på Storyteltopplistan och
:a på Adlibris Pockettoppen. 

Jag släppte tre titlar serien Klimakterierebellerna - "Ta ingen skit, Ann-Britt", "In i kaklet, Linda" och "Allt eller inget, Viola". Böckerna placerade sig 1:a, 3:a och 4:aStorytels Feelgood-Topplista.

SOCIALGRUPP NOLL släpptes som pocket och blev 1:a på Adlibris Pockettoppen.

Avtal om att Ingrid Bergman-deckarna ska ges ut i Danmark.

Jag höll skrivarkurs i Spanien tillsammans med Birigitta Bergin för fjärde året i rad hade vi fullbokad kurs!

Mina böcker passerade 500 000 sålda ex!

Jag hade en fantastiskt rolig digital releasefest för UR ASKAN I ELDEN.

UR ASKAN I ELDEN blev 1:a på Storyteltopplistan!

Jag skrev avtal om ny serie AGENTUREN med Romanus &Selling.

Vides Mooseksen kirja och Silhuetti placerade sig 1:a och 2:afinska Storytels topplista för deckare!

Ett helt fantastiskt år, det enda jag saknade var Bokmässan och att träffa alla kollegor och vänner i bokbranschen och alla läsare!

Tack för 2020, nu ser jag fram emot 2021!

Christina

Sommarlov! För första gången på sju somrar ska jag vara ledig! En lång maratonperiod av skrivande är över, bara en korrektursläsning kvar som går på några timmar, sedan är jag ledig! Sedan den 15 november och fram till nu har jag konstant skrivit och redigerat i stort sett varenda dag. Först var det min deckare SKENDÅD som släpptes den 5 maj på ljud- och ebok och som kommer pocket den 10 september. Under tiden jag skrev SKENDÅD redigerade jag min kommande feelgoodroman TA INGEN SKIT, ANN-BRITT som släpps den 10 juni. Jag har också skrivit IN I KAKLET, LINDA och skrivit om en gammal feelgoodroman ALLT ELLER INGET, VIOLA. De båda sista släpps i slutet av sommaren. Dessutom har jag skrivit ett synopisis/en storyline till del 4 SEKTION M där Andreas Lindergård är co-writer. Gissa om det har kokat i mitt huvud emellanåt ... Det var rena mardrömmen när jag först hade influensa i februari och sedan i mars igen. Det hade aldrig gått utan min man som skötte om mig och all markservice under tiden!

Just nu ser jag fram emot att vakna på morgonen och veta att jag inte har en deadline och att jag måste prestera ett viss antal ord under dagen. Att jag slipper ha olika karaktärer tjattrande i mitt huvud och att slippa tänka ut nya sjuka mordintriger och hantera mina tre klimaterierebeller Ann-Britt, Linda & Viola och allt galet de hittar på ...

Och vad ska jag hitta på? Jag vet inte faktiskt. Kanske sola bada, spela golf,umgås med mina barn och vänner, åka på utflykter och vara i nuet!

Ha en fin dag!

Christina

   Jag började skriva del 7 i serien om Ingrid Bergman den 15 november. Arbetstiteln var Dirigenten. Innan dess hade jag stämt av med min förläggare, Mattias Lundgren att manuset skulle handlar om sprängningar och klimatfrågor – ämnen som var stora i media och skrivits mycket i pressen om. Planen var att ha råmanuset klart till den 1 mars – dvs 3,5 månader senare - och det var jag – men inte en dag tidigare!

   Efter att ha skrivit tio manus så vet jag hur min hjärna funkar när det gäller att leverera text en text som är runt 90 000 ord. Den 1 mars fanns redaktören Arianna  Bommarco beredd och sedan körde vi manuset fram och tillbaka mellan oss fram till den 28 mars. Dagar då jag jobbade jag typ dygnet-runt med omskrivningar/strykningar/ny text. Efter det hade Erika Feldt hand om manuset några dagar för språkgranskning. Sedan hade jag manuset 2,5 dagar då jag bland annat flyttade kapitel, skrev om och strök. Det var sista chansen för mig att göra ändringar för sedan tog korrekturläsning vid, som jag inte var delaktig i och därefter inläsning av manuset av Kjell ”Coach” Bengtsson. 

   Planen var att ljudboken skulle släppas den 1 maj.  Det var då ”min” polis Anna Allard gjorde mig uppmärksam på ett faktafel som ledde till att ”Coach” kallades in och fick läsa om en mening i slutet av manuset. Släppdatum blev senare framflyttat till den 5 maj pga distributörsbyte. Under tiden jag skrev råmanuset hade jag insett att jag behövde byta titel och gemensam med förlaget, WAPI bollades titelförslag ända in i det sista och vi bestämde oss för SKENDÅD! Under tiden jag redigerade var jag sjuk omkring fyra veckor – så här efteråt förstår jag inte hur jag lyckades jobba med manuset ändå, men det fanns liksom inte tid att låta bli även om förlaget hela tiden stämde av tidsplanen. Hade jag bett om det så hade allt flyttats fram i tiden.
Resten är historia … SKENDÅD klättrade hela vägen upp till 1:a platsen på Storytels topplista! Inte dåligt för en deckare med en titel på ett ord som inte finns och en inläsare som nästan bara har läst in mina deckare.  Det tog bara något dygn efter släppet innan den stora frågan … när kommer nästa!

Och för er som inte vill lyssna eller läsa SKENDÅD som ebok så kommer pocketen den 10 september.

Ha det gott och trevlig helg!

Christina

1:a på STORYTEL!
Den 5 maj släpptes SKENDÅD som ljud- och ebok och har sedan dess klättrat ända upp till första platsen. (På Storytel finns ca 200 000 titlar). Stort tack till Mattias Lundgren och alla på WAPI, Word Audio Publishing International. Tack till Arianna Bommarco min redaktör och till Kjell "Coach" Bengtsson som läst in SKENDÅD! Tack till polisinspektör Anna Allard som har varit med mig genom alla böcker. Jättetacket till Mats, min man som har skött all markservice, varit med på researchbesök, lyssnat och kommit med bra idéer! 

Foto: Sebastian Borg
Foto: Sebastian Borg

Den 15 nov påbörjade jag del 7 i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman.Nu är råmanuset klart så det tog drygt 2,5 månader att skriva. Under tiden har jag hunnit ha en veckas julledigt och redigerat ett annat manus.

Förra veckan fastade jag och mådde bara sämre och sämre för varje dag. Jag väntade verkligen på den där euforiska känslan som skulle uppstå när man fastar och som man hört talas om så mycket. Det enda som hände var att det värkte i kroppen och jag frös. Jag fick till och med ta sovpauser och gick ändå och la mig tidigt på kvällarna medan jag kämpade med slutspurten av manuset.

Först när min man kom hem efter en veckas golfspel i Turkiet på lördagen så påpekade han att sonen legat sjuk i influensa. Det var inte så att även jag drabbats med tanke på symptomen …  Jo, så var det nog … Vilken mental kamp! Jag som varit så säker på att värken, tröttheten och att jag var så frusen berodde på att jag fastat! Hur som helst. Resultatet blev 8 dagars fasta och ett klart råmanus!

Och titeln DIRIGENTEN som jag först tänkt, den passar inte längre ... tror det bli UPPDRAGSGIVAREN istället!

Nu ska jag redigera fram till 1 mars då deckarmanuset ska iväg till redaktören. Ska bli spännande med feedback!


Christina

Kommentera gärna:

Vilket år det har varit! Här kommer några av höjdpunkterna!

Min deckare ”Nådastöten” kom till final i Storytel Awards 2019 efter att ha legat topp-tio på Storytels topplista i över fyra månader under 2018.

Birgitta Bergin och jag höll vår årliga skrivarkurs i Tolox, Spanien! (fullbokat i år igen)

Jag släppte trilogin SEKTION M under Bokmässan i Göteborg och hade världens härligaste releasekalas.

Jag intervjuades i Storytelmontern under Bokmässan.

Mina deckare om Ingrid Bergman var de böcker som såldes mest i HarperCollins Nordic monter under Bokmässan – så fantastiskt roligt.

Både ”Slaskjobbet” och ”5:e Moseboken" placerade sig som
1:a på Pockettoppen Adlibris.

Deckarserien om Ingrid Bergman (6 titlar) släpptes på finska som ljud- och ebok under hösten och placerade sig bla som 1:a och 2:a på Storytels Deckarlista. Det gick så bra att ”5:e Moseboken” till och med nominerades till Storytel Awards i Finland!

Slutligen så nominerades ”Sektion M” till Storytel Awards 2020 i kategorin Spänning. Sektion M höll under många veckor (ca 10) 1:a, 2:a och 3:je placeringen för Spänningsromaner på Storytel och hade även fina toppplaceringar på Bookbeat, Nextory och Bokus.

Sammanfattningsvis har det varit ett mycket intensivt och roligt författar år. Nu ser jag fram emot allt roligt som ska hända under 2020!

Gott Nytt År till er Alla – NU KÖR VI!

Christina

Kommentera gärna:

Idag släpps äntligen trilogin SEKTION M - en spänningsthriller där ingenting är vad det först verkar som. Förra våren bad WAPI - Word Audio Publishing International - mig att skriva en ny serie. Jag visste då att jag måste skapa något helt annat än Ingrid Bergmanserien - och det blev något som är betydligt mörkare, hårdare och i högre tempo. Faktum var att jag redan börjat skriva på del 7 om Ingrid Bergman, men fick lägga det manuset åt sidan. Jag bestämde mig tidigt för att den nya serien skulle bli en trilogi och började bygga karaktärer och bestämma mig för orter där alla händelser skulle utspelas. Därefter gjorde jag reserch och besökte Varberg, Steninge och Katrineholm - fotade, vandrade runt, valde mordplatser och talade med personer som var insatta i miljöerna och i händelser som utspelat sig på platserna. Vi bollade idéer kring serien och svårast var att bestämma en titel - det var faktiskt ett arbete som pågick ända in i det sista. Att det blev just SEKTION M - del 1,2 och 3 är för att det är en titel som fungerar internationellt eftersom serien under 2021 och 2022 ska släppas på finska, ryska, engelska, spanska och portugiska. Serien tog mig ett år att skriva och det har varit en kamp eftersom jag har utmanat mig själv med många bågar och lager av händelser. Mycket av det jag skriver är tagit från verkligheten och är INTE påhittat - andra delar är ren fiction! Faktum är att jag själv är med i del 2 som ett vittne - jag kunde inte låta bli :-)

Nu ska det bli väldigt spännande att få höra vad ni läsare och lyssnare tycker!
Under tiden ska jag ägna fyra dagar åt bokmässan i Göteborg - hoppas vi ses!

Bästa hälsningar

Christina

För tredje året i rad har Birigtta Bergin och jag haft skrivarkurs i Tolox i Spanien. Härligt nog så det var fullbokat i år igen! Hotellet som är omgivet av de andalusiska bergen når man via en liten slingrande väg som får det att hissna i magen. Vyerna, lugnet, den goda maten och vinerna skapar en miljö som får skrivarkreativiteten att flöda.
Under fyra intensiva dagar höll vi två kurser samtidigt om gestaltning, redigering, dramaturgi, karaktärer, dialog, perspektiv, skrivmetodik, förlagskunskap mm mm samt delade med oss av våra egna erfarenhetet för det härligaste gäng med skrivarentusiaster man kan tänka sig. Alla ni underbara människor som var med -  ni bjöd på er själva med goa skratt, fantastiska tal, gemenskap, kärlek och värme. Vi saknar er!

Tack för fyra oförglömliga dagar! (Snälla ni som var med boka in er på kursen nästa år igen)

Kram Christina

I morgon sammanträder jurygrupperna i respektive kategori för att besluta vilka 4 titlar som ska utses till vinnare i Storytel Award 2019. Kategorierna är: RomanSpänning
Ungdom och Barn.
Min bok Nådastöten tävlar i kategorin Spänning, där det är tre jurymedlemmar som gör en bedömning av både berättelse och tolkning, som gemensamt skapar lyssnarupplevelsen. Det är bara att hoppas att de tycker om att lyssna på Katarina Ewerlöf när hon berättarom mordet på landsbygdsministern, om mjölkböndernas kamp och om giriga intresseorganisationer. Nu är det bara att vänta!
Den 4 april blir det en glittrande galakväll på Gamla Riksarkivet, där årets bästa ljudböcker hyllas och vinnarna avslöjas! Håll tummarna!

Övriga finalister i kategorin spänning är: Lazarus - Lars Kepler, Spårlöst - Lotta Luxenburg, Kejsaren - Dan Butler & Dag Öhrlund samt Höstregn av Lars Wilderäng.

Ha en fin kväll!

Christina
Vilket år det har varit!

I år har jag släppt två nya böcker - Nådastöten och Socialgrupp noll. Hela serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman med totalt 6 titlar placerade sig topp10 på Storytel. Nådastöten låg topp10 i mer än 4 månader och är nominerad till Storytel Awards 2019

Jag redigerade om min första deckare: 5:e Moseboken (strök ca 7000 ord och skrev 16 nya kapitel på slutet) och redigerade även om Slaskjobbet. Båda gavs ut i pocket under hösten.

Birgitta och jag höll vår årliga skrivarkurs i Tolox - så roligt, vilket gäng!

Birgitta och jag hade också en gemensam releasefest för Nådastöten och Holländarn - det var galet varmt, massor av glada människor och bubblet flödade ... 

Nådastöten spelades in i Colorized Audio-format med ljudeffekter, skådespelare, dialoger och musik. Sååå coolt att ha en egen låt till min deckarserie och så coolt att själv vara med på ljudboksomslagen!

Jag har också hunnit med att skriva den första delen i en ny spänningserie som ska ges ut under 2019. Namnet på serien och titlar är ännu inte spikade.

Dessutom har det varit bokmässor, radioprat och tidningsreportage.

Jag kan bara sammanfatta mitt författarår som väldigt intensivt och roligt, men bäst av allt är att jag har skrivit barnboksmanus som ska komma ut hösten 2019!

Gott Nytt År till er alla - NU kör vi!

Christina

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-