Grundsund goes Saltön

Kusten stänger för i år. Hannas i hamnen rear de sista kepsarna, Ica-Janne har redan sålt ut glasskulorna och Café Syltrutan bjuder på kaffe med dopp till specialpris.

Underbart och hembakt hos Britt-Marie på Syltrutan Underbart och hembakt hos Britt-Marie på Syltrutan

Många pustar säkert ut. Inga köer längre på golfbanan. Hummertinorna kan förberedas, bion och bridgekvällarna drar igång i Folkets Hus. Det lilla fiskesamhället ömsar skinn. Grundsund blir Saltön och Syltrutan blir Blomgrens. I alla fall så länge inspelningarna av TV-serien pågår. 
Litet stråk av vemod drar över när jag går längs bryggorna och säger hejdå till allt. Men nästa sommar är vi säkert ännu fler badgäster - i alla fall om historien upprepar sig och bussbolagen ger guidade turer för ”glo-turister” i Saltö-seriens spår!

Grundsunds hamn. Foto: Viktor Lyster
Grundsunds hamn. Foto: Viktor Lyster
Etiketter: västkusten skaftö

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar