Galoscher i bara trosorna

Min dotter sitter just nu och tentaläser rättshistoria. Förfärad utbrister hon då och då ”Alltså visste du att ända fram till 1921 blev kvinnor inte myndiga per automatik!” och ”Hör här! Fram till 1965 var inte våldtäkt inom äktenskapet straffbart!”

Utvecklingen går framåt som tur är. Men med vissa företeelser känns det fortfarande som stenåldern. Till exempel hur kvinnor fram-ställs i reklamen av och till. Där har vi sjuhundra mil kvar att gå eller så...
Jag blev återigen påmind om det när jag skulle ut och leta galoscher tidigare idag. (Visst är det en strålande idé och varför finns det inte överallt i affärerna?!)

Jag googlar istället och hamnar på en site som visar både dam- och herrvarianter. Börjar bläddra bland bilderna, men kommer helt av mig! Varför ligger kvinnorna på asfalten i bara trosorna för att visa galoscher? Jämfört med männen, som på sina bilder står upp och är påklädda i kostym blir det än mer absurt och sexistiskt. Många mil kvar att gå alltså! Utan galoscher för min del.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln