Det nya svarta

bild (1)

Vad säger du om dig själv och din yrkesroll om du bara har några ögonblick eller en hissresa på dig?

Frågorna har varit många och Elin Adermalm, som går kommunikatörs-programmet på Göteborgs Universitet, har just intervjuat mig om allt från hur det dagliga arbetet som kommunikationschef kan se ut till hur kommunikationsprocessens teorier omsätts i praktiken. Inte dumt att stanna upp och reflektera.

Årets superkommunikatör 2015 är för övrigt 14-åriga bloggkollegan Misslisibell, eller Lisa Jonsson som hon heter, med en kvarts miljon följare. *) Ja vad säger man? Lycka till med studierna Elin! Kommunikation är det nya svarta.

Kommunikatörsyrket har ju inte funnits i så många år jämfört med många andra, men ändå hunnit genomgå stora förändringar. Allt från att vara budskapshanterare som pressombudsman och broschyrproducent till att ha funktionsansvar, vara strategisk rådgivare eller affärsutvecklare. I den bästa av världar är kommunikatörer inblandade redan från början i organisationens alla processer och förändringsarbeten. Framför allt ökar medvetenheten kring kommunikationens betydelse mer och mer, något som Cecilia Schön Jansson, vd för Sveriges Kommunikatörer, brinner för och föreläste om för branschen i Göteborg här i veckan. Det kändes som om hela publiken sträckte lite extra på sig!
 
*) Här ligger vi på Ketchup fortfarande i lä, men efter Birgittas inlägg häromdagen så rakade våra läsarsiffror i höjden – Kul!

Etiketter: kommunikation

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln