Bonjour svandun och praliner

Mademoiselle Oiseau, av Andrea de la Barre de Nanteuil och Lovisa Burfitt Mademoiselle Oiseau, av Andrea de la Barre de Nanteuil och Lovisa Burfitt

Visst är det härligt när man får en bok som är så där rakt in i hjärtat och på pricken?! Igår fick jag en sådan. En underbar bok av en kär vän, sådär bara för att!

Boken om Mademoiselle Oiseau med skira illustrationer som väcker en längtan till Paris, svandunstofflor och gamla vevgrammofoner med utsikt över Avenue des Temps Perdus.  

Det är fantasifullt och verkligt i en skön blandning, där vänskapen mellan nioåriga Isabella Artioli och  tidlösa  Mademoiselle Oiseau står i centrum. En saga för alla som älskar och odlar drömmen om det evigt poetiska Paris. Dröm är dröm och saga saga, (kommer ni ihåg den med Agneta Fältskog?) här är en bok som bjuder på en motbild till kyla och frost.  

Etiketter: litteratur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln