Storytelling at its best

För hundra år sedan eller så arbetade jag på ett stort IT-företag som få minns idag. Men det var det näst största i världen och jag vågar påstå att i princip alla var otroligt stolta medarbetare. För att vi hade bra produkter, för att vi hade stort kunnande och stor respekt för varandras kunnande, för att vi hade en alldeles speciell sammanhållning och för att… jag skulle kunna hålla på länge till…

dec t-shirt

Jag är i Stockholm och har råkat på inte mindre än tre gamla kollegor på en och samma dag! "Nej men hej och vad kul!" utbrister vi. 

Och direkt är vi tillbaka där vi slutade sist. För det känns fantastiskt att vi fortfarande, efter mer än 15 år, har varandra kvar. I tankarna, på Facebook och på diverse reunions och att vi blir sådär oförställt glada över att mötas helt apropå.

Vad är det som gör det? Det är inte bara jag och min nostalgiska själ. Det här är något vi delar så att det känns. Det som alla företag strävar efter för att skapa - sammanhållning, lojalitet och living the brand. Vad är det hemliga receptet? 

Nej allt var inte rosenrött. Men vi spenderade mycket tid tillsammans, jobbade hårt och firade varje framgång. Och, inte minst: vi underhöll myten om oss själva! Och vi gör det igen och igen, varje gång vi ses. 

För hundra år sedan eller igår, det är samma. Typ storytelling at its best. 

Etiketter: kommunikation

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln