Snabba klipp av Khemiri

Jonas Hassen Khemiri Jonas Hassen Khemiri

Jag har precis lagt ifrån mig Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri när jag får se i Facebook-flödet att det är författar-uppläsning samma kväll i Göteborg. Det är Forum för poesi och prosa och  jag måste gå! Historien vill inte lämna mig. Den om Samuel som är död och som återberättas genom olika människors perspektiv och minnen. Vem var Samuel? Vad är en människa? En prisma som visar olika sidor beroende på varifrån den ses? Och om man uppmanas av någon att vara sig själv - vilket av sina själv ska man vara då?

Det är snabba klipp mellan de olika personernas minnesbilder fram till Samuels död. Det kan vara lite svårt att som läsare hänga med i alla berättarjag innan man kommer in i historien men det är värt besväret. Relationer och händelser växer fram allt eftersom och blir en historieskrivning man själv är med och pusslar ihop. Det är i alla fall så det känns och kanske är det just därför boken heter som den gör. Att det som ingen minns och inte sägs finns mellan raderna att tolka…

Allt jag vet är att Allt jag inte minns är en bok att minnas länge. Finns också på Storytel, briljant inläst av Hamadi Khemiri!

Kommentera gärna:

Etiketter: litteratur

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln