Det var ju inte såå jag menade...

Apropå att ha livet framför sig så är det just det som låten Toute la vie av Jean-Jaques Goldman handlar om. 

Och just den var ledmotiv när Les Enfoirés, Frankrikes största och årliga välgörenhetskonsert hölls tidigare i år. Temalåten skulle inge hopp och framtid för unga. Men! En webbstorm drog fram och ungdomar rasade. Den ansågs ställa en ung generation mot en äldre. Jean-Jaques Goldman, upphovsman och Frankrikes omhuldade älskling – hade ställt till med rabalder. ”Det låter som ett budskap om hopp - och är samtidigt en fruktansvärd provokation” lät det i media.

Hade han blivit missförstådd? Vi kommunicerar alltid på mottagarens villkor och hur lätt är det inte att det blir fel ibland? Hur många gånger har vi inte alla tänkt eller sagt ”Det var ju inte sååå jag menade…” 

Goldman, som i princip aldrig ger intervjuer numera, försvarar sig och medverkar i ett TV-inslag med humor och ironi. Och det härliga i hela kontroversen  blir att låten klättrar från plats 117 till plats 18 på singellistan. Vilket i sin tur gynnar välgörenhetsprojektet och Restaurants du Cœur, som skänker och serverar mat till hemlösa. Att reda ut missförstånd kan löna sig. Visst är det hoppfullt!  

Och här är låten som ställde till det

Etiketter: kommunikation

Kommentera gärna:

  • Bibbi • 10 september 2015 23:24:26
    Underbar låt, jag önskar jag förstod texten och hela innehållet utav din fina artikel..

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar