Brygga mellan då och sedan

Efter flera års protester och slitgöra med att engagera omgivningen och uppvakta politiker, väcka till insikt och stolt försvara en verksamhet har det äntligen gett resultat. 

Stora Torps Stall får stå kvar. Och Göteborgs kommun har gett klartecken till  reparationer som påbörjas nu. Inte en dag för tidigt, det är tvärtom bråttom. Men riktigt bra. Hästar och stall är en brygga mellan det gamla bondelivet och det nya urbana. För många barn en möjlighet att komma nära djur och gårdsliv. 

Stora Torp är gården på landet, fast mitt i stan, med anor från Gustav Vasas dagar och stallbyggnader från 1800-talet.

Bra gjort alla som kämpat så. Som stridit för att bevara denna unika stallmiljö. Inte bara för byggnaderna förstås, utan för att ungdomar kan leva sin dröm och utöva sin sport i närmiljö. Inte alla har möjlighet att bli skjutsade till kranskommuner för att kunna rida, sköta om och vara med hästar. Och vi andra som bara går förbi kan stanna till, andas in lite ljuvlig la’gårdsdoft, höra ett gnägg och köpa färska ägg i alla färger. Mitt i stan som sagt. Kan inte bli bättre.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar