Gör ditt livshjul i jul

Bara tre dagar kvar till doppareda’n. Då när allt ska vara klart, städat, lagat, pyntat och inslaget. Så att man kan få vila i några dagar. Men väl framme vid målet kan man ju bli lite stressad eller hur? För vad ska man göra först? Krypa upp i soffan och läsa boken, ta långpromenaden i skogen eller se den där filmen alla pratar om…

OK, här kommer ett förslag till mellan julskinkan och nyårslöftena. Något eget bara för dig: Stanna upp och reflektera, några minuter eller en längre eftertänkt stund. Umgås med dina egna tankar och fundera över vad som är bra, vad du vill göra mer av eller kanske göra bättre. Här hittar du livshjulet, ett verktyg för att visualisera dina tankar. 

Du fyller helt enkelt i tårtbitarna så som du uppfattar din situation och när du är färdig får du en ganska klar bild över hur du ser på de olika delarna i ditt liv. (Byt rubriker på tårtbitarna om de inte känns helt rätt för dig.)  

Är ditt hjul runt och kan rulla fint? Eller finns obalanser som du vill jämna ut? Allt blir väldigt tydligt när man ser bilden framför sig.

Inspiration & glädje!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln