Gör ditt livshjul i jul

Bara tre dagar kvar till doppareda’n. Då när allt ska vara klart, städat, lagat, pyntat och inslaget. Så att man kan få vila i några dagar. Men väl framme vid målet kan man ju bli lite stressad eller hur? För vad ska man göra först? Krypa upp i soffan och läsa boken, ta långpromenaden i skogen eller se den där filmen alla pratar om…

OK, här kommer ett förslag till mellan julskinkan och nyårslöftena. Något eget bara för dig: Stanna upp och reflektera, några minuter eller en längre eftertänkt stund. Umgås med dina egna tankar och fundera över vad som är bra, vad du vill göra mer av eller kanske göra bättre. Här hittar du livshjulet, ett verktyg för att visualisera dina tankar. 

Du fyller helt enkelt i tårtbitarna så som du uppfattar din situation och när du är färdig får du en ganska klar bild över hur du ser på de olika delarna i ditt liv. (Byt rubriker på tårtbitarna om de inte känns helt rätt för dig.)  

Är ditt hjul runt och kan rulla fint? Eller finns obalanser som du vill jämna ut? Allt blir väldigt tydligt när man ser bilden framför sig.

Inspiration & glädje!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annelie Högberg Eriksson » NÅDASTÖTEN den 16 FEBRUARI:  ”Ett mästerverk igen av dej! Du är duktig att få en att tro man vet slutet innan ..”

  • Susanna » 3 nya lagom vanor:  ”Nämen så bra ! Du kommer att vara i trakterna flera gånger i veckan :-) ”

  • Helene » 3 nya lagom vanor:  ”Visst är meditation beroendeframkallande! Synd bara att man inte kan förklara de..”

  • Pia » Oj - DET BRINNER!:  ”Men herre Gud så otäckt , stackars dig! Tur att du inte kom till skada det är än..”

  • Lotta » Oj - DET BRINNER!:  ”Usch, tur att det inte blev värreBrand är verkligen något man inte vill vara med..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln