Gör nåt nytt i garderoben

Händer det inte väldigt lite i modet nu egentligen? I alla fall så där i vardagslag… Visst var det länge sen det kom något revolutionerande och kul som ställde allt gammalt på ända och som ”alla” skulle ha?  Som v-jeansen till exempel. Eller platåskor! Eller ”korts” till nylonstrumpor och stretchstövlar…. Ja listan kan bli hur lång som helst och varje årtionde har haft sina signaturer. Men nu? 

Jag flanerar runt under ett par timmar på besök i stora stan men tycker jag sett allt förut. Och istället för att tycka det är tråkigt börjar jag tycka att det är ganska bra. Så kan vi slita ut det vi har.
 
Ändå pekar allt på att vi konsumerar mer än någonsin förut. Ungefär 15 kilo textil per år och person enligt Naturvårdsverket. Det håller ju inte det vet vi ju. Och sju av tio svenskar shoppar kläder en gång i månaden eller oftare enligt Myrorna*).

Garderoberna bågnar trots att vi bara använder hälften av det som hänger där enligt samma undersökning! Jag lite längtar efter att komma hem. Rensa och skänka. Och slita ut vad som finns kvar. 

*) Myrornas ndersökning i december 2015

Etiketter: stil

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln