2016 > 01

Hur gör man för att en organisations värderingar ska blir mer än bara ord? Vad är det som gör att det som uppstår och fyller gruppen blir till känsla, engagemang och ett vi?

Sveriges Kommunikatörer har just arrangerat ett seminarium med Hans Nordfors från Manpower/ Experis. Ett företag som under många många år arbetat med sina kärn-värden.

Vad ledorden People, Knowledge och Innovation står för sitter i ryggmärgen och motsvarar numera självklara sätt att agera på. Och det är väl det som är en del av hemligheten. Att man aldrig får tappa fokus och tro att värderingsarbetet är klart. Och att det börjar med ord. Ord som förklaras, repeteras och exemplifieras. Som blir till naturliga beteenden. Som sprider sig och smittar av sig. Storytelling at its best!

Kommentera gärna:

Läs hela inlägget »
Etiketter: kommunikation

Stor förväntan och fullsatt lokal när ”Kom igång med videokommunikation” stod som rubrik för lunchseminarium med Sveriges Kommunikatörer.

Amanda Termén, strategisk kommunikatör från IMCG, höll en fartfylld presentation full av inspiration som också tillät alla att själva praktisera nyvunna kunskaper. 

Här är Amandas fem bra tips för dig som vill berätta din historia med filmens snabba medium:
 

1. Filma horisontellt
2. Hitta bra ljus
3. Hitta snyggt djup
4. Zooma aldrig
5. Håll kameran still – KÖR!

Kommentera gärna:

Läs hela inlägget »
Etiketter: kommunikation

Hela Facebook-flödet är fullt av fantastiska och gnistrande snöbilder idag. Själv har jag precis landat från Marrakech och en helt annan verklighet.

Behaglig sol och lagom värme, nya smaker och nya dofter i ett myller av människor, mopeder, bilar och åsnor. Trånga snirklande gränder med hantverkare och varor staplade på varandra.  Mattor, keramik och tyger, läder, kryddor, och tvålar. Ivriga försäljare och självutnämnda guider…

Känner mig lite lyckligt omtumlad av ”Saharas Paris” som också bjuder rikligt på intryck av konst, arkitektur, design och sköna trädgårdar. Vi hade förmånen att resa hit tillsammans med Susanne Rosenqvist som har bott i Marrakech och skickligt plockar russinen ur kakan.  Tips och ”best kept secrets” kommer, håll utkik på Ketchupbloggen!

PS Här ett inlägg från Camilla Hentschels blogg om en utflykt i Atlasbergen 

Läs hela inlägget »

Tomtarna är nedpackade, granen är ute och barren är bortsopade. Så himla skönt! Nu är det tid för semlor och tulpaner, fräscha tankar och inte minst - nya planer. Ketchupgruppen har haft möte och som vanligt bubblar det av idéer och nya infall.

Vi har varit igång i snart ett halvår nu och är så otroligt glada för alla besökare och läsare och positiva reaktioner! Så vi bloggar på och kommer utveckla Ketchup of the day med fler avdelningar, event och ämnen. Vi kanske inte kommer förverkliga allt på en gång men inget kan hindra oss att försöka!

Stay tuned!

Läs hela inlägget »

Först slog jag sönder två glaskannor i disken. Svor tyst för mig själv och samlade ihop skärvorna. Ja, ja, det kunde varit värre…

Men en olycka kommer sällan ensam det vet man ju. På eftermiddagen blev det iltransport till vårdcentralen för jag skadade tummen ganska ordentligt när jag skulle korta av en bukett tulpaner. Puh. Men tur i oturen. Det kunde gått betydligt värre…

Kanske skall det bli det magiska talet tre innan olyckorna är över tänker jag där jag ligger på en sal och blir omplåstrad. OK, men då räknar jag de trasiga glaskannorna som två saker och tummen som en. Inga fler missöden nu tack. Tummen blir ordentligt inlindad och det är ju bra. Det dåliga med en inlindad tumme är att man inte blir så flink. 

Under kvällspromenaden glider makens sprillans nya Iphone ur min inlindade hand och rakt i backen. 

Stjärnstrålar sprider sig över det spruckna glaset. Det skimrar vackert som ett nyårs-fyrverkeri i gatlampans sken.

Det är bara att räkna om. Jag tänker NU är det tre dåliga saker som hänt och NU kan det bara bli en god fortsättning på 2016. Önskar dig detsamma!

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter

Senaste kommentarer

Länkar