Vem är Elsa och Thore?

Jag har skrivit fyra romaner. Tre Veckor och Fångad i Marbella hörde ihop. Dessa var mina prövoböcker, känns det som idag. Med facit i hand önskar jag att de hade bearbetats något mer. Men ändå… i takt med att mina senare böcker säljer på, så säljer också mina första av bara farten..

Det bockar jag för.

Mina senaste två romaner (2014 och 2015) hör ihop och heter Ett oemotståndligt förslag och En oemotståndlig affär. Ibland kan jag undra hur i jösse namn vi – förlaget och jag – kunde döpa dessa böcker med ett ord som knappt går att uttala, inte ens att skiva… OEMOTSTÅNDLIG… (känn på det) men kanske det är det som är hela grejen, man får ju något att haka upp sig på. (Haha) Dessa böcker handlar om Anna Holm och hennes stundtals galna liv. Vet ni… jag älskar henne som huvudkaraktär och när vissa beskriver henne som ytlig, bitchig och ett våp så skulle jag vilja säga att hon är en stark och intelligent kvinna som ibland gör dåliga val (vem gör inte det?), men som aldrig ger upp och som söker efter kärlek och bekräftelse. Hon är snygg, ung och framgångsrik och det kan störa vissa, men det bjuder jag på. Jag har fått många – riktigt många – trogna läsare och alla vill ha mer. Och det kommer mer, en tredje bok om Anna Holm är redan planerad.

Men NU! Nu skriver jag på en helt ny roman med helt nya karaktärer. Den känns hur spännande som helst. Tänk er… två människor som möts, över åttio år, som får uppleva en historia tillsammans. På det två brokiga familjer bakom dem, familjer som ställer till det mer än man kan ana som läsare… som upplagt för förvecklingar, intriger, maktspel, svek och en stor gnutta humor.

Jag skriver nu, igår, idag, imorgon. Har haft ett uppehåll, men nu är jag igång igen. Om ungefär en månad har jag lovat mitt förlag ett första manus.

Spännande tycker jag.

Ni som har tyckt om Anna Holm, snart får ni också bekanta er med Elsa och Thore!

Sådärja, tillbaka till manusarbete igen.

Men snart så hörs vi igen.

Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-