UTAN MINA LISTOR. KAOS.

UPPBENAD LISTA, KORT VARIANT UPPBENAD LISTA, KORT VARIANT

Måndagmorgon.
Det är något alldeles speciellt med måndagar. Jag vaknar alltid och går upp med en energi på hundra procent. Skriver genast ner en lista vad som ska genomföras och vad som ska hända under veckan som ligger framför mig. Sedan benar jag upp listan i veckodagar: måndag till fredag. För att vara än mer noggrann så gör jag två olika listor, en för privata göromål och en annan som är rent jobbmässig. Och så benar jag upp dem så att det som ska göras "på stan" får sin egen lista och det som kan göras utan att lämna hemmet (som också är mitt kontor) får en lista. Därefter sitter jag nöjd och betraktar allt vad som ska göras. Eller så blir jag stressad över ALLT som jag ska göra. Men utan mina listor så blir jag stressad av allt som jag förmodligen kommer att glömma bort att göra.
Så med en trygghet i att listorna finns där så känner jag mig nöjd och är i gång för att ta tag i veckan som nästan alltid innehåller en massa roligt och spännande.
Som att skriva manus och titta in i väggen.
För att vara på säkra sidan att listorna inte försvinner så sätter jag in det som ett dokument i datorn som jag aldrig lämnar (nästan). Och har en handskriven lapp. Och skriver ut dokumentet.
Sådärja.
Nu kan jag börja jobba.
Ha en fin dag, alla, med eller utan listor!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-