ETT VARDAGSRUM ATT TRIVAS I

Med min fina, härliga och roliga Ketchup-vänner! Foto: Viktor Lyster Med min fina, härliga och roliga Ketchup-vänner! Foto: Viktor Lyster

Det kom en kommentar om inlägg på vår blogg som handlar om förskönande om alkohol.

Jag är en person som gärna tar ett glas vin till maten oavsett dag i veckan. Jag har inte upplevt det som ett problem och det hoppas att jag inte att jag kommer att göra framöver heller.

Men problemen finns såklart. Människor som kommer in i ett alkoholberoende kan få hela sina liv förstörda. Och när ser man signalerna som visar att du håller på att gå över gränsen? När är man mogen att säga ”jag har problem med alkohol”? När kan man acceptera omgivningens försynta kommentarar att man kanske dricker lite för mycket? När har man gått så långt så man inser att man måste söka hjälp?

Jag känner människor som brottas med just dessa frågor, eller så brottas de inte alls, för de har inte ens kommit till den insikten. Men jag känner många fler, majoriteten, som precis som jag dricker vin och champagne men utan problem att sätta korken i flaskan, äta en middag utan alkohol eller ta en helt vit månad.

Jag, eller vi alla i Ketchupbloggen, vill inte försköna vardagsproblemen som finns. Men vi vill samtidigt vara ett forum där man kan få skratta eller le, njuta, tänka till ibland och trivas i största allmänhet och ibland för stunden få glömma alla de faror och allt det elände som finns där ute, utan att för den skull sätta skygglappar för ögonen.  Vi vill vara ett vardagsrum fullt av sköna människor som kan diskutera och må bra. Och personligen skriver jag gärna bloggar med glimten i ögat, ibland provocerande och ibland med en djupare undermening. Och jag hoppas alla våra följare och läsare (och ni håller på att bli många) trivs här i vårt vardagsrum.

I veckan fick jag ett oerhört tragiskt besked. Det har tagit mig hårt mitt i vardagen då man ändå ska sköta det som förväntas av en. Men några ord från en vän etsade sig fast och dessa ord vill jag förmedla till er alla:

”Släng inte bort tid att bråka med dina nära.
Livet är så kort och ingen av oss vet hur länge vi lever.
En dag kommer det att vara försent att tala om för någon hur mycket han eller hon betyder för dig”.


Fina ord. Ta hand om er.
Och passa på och njut av livet.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-