DET HELIGA JULBORDET

Har ätit julbord... öh... Har ätit julbord... öh...

Årets första julbord avnjöts i söndags. Nästa gång blir på julafton, sedan är det tack och lov ett helt år tills det är dags igen…

Ja, precis så. Jag är verkligen inget fan av julbord. Enligt min uppfattning bara en salig blandning alla slags smaker och kryddor, hela frosseriet blandas samman på en stökig tallrik och man äter alltid för mycket, även av sådant man knappt gillar. Och sedan skakas det om till puré i magen och så sätter man till några skvättar snaps och öl och katastrofen är ett faktum.

Man ligger halvdöd på en soffa och är mätt med ett lätt illamående.
Längtar efter en fräsch sallad eller en enkel fiskbit.

Detta frosseri… har svårt att förstå det. Men varje år när jag föreslår att vi ska modernisera oss en aning så möter jag på massivt motstånd, så det är bara att gilla läget och tänka ”det är bara en gång om året”.

Och så alla dessa julskinkor som ligger i enorma lådor i alla matvaruaffärer i en månads tid, jag blir bara deprimerad när jag ser hur man slåss om att ha det absolut lägsta priset. Funderar skarpt på att klistra upp en bild bredvid kampanjpriset på alla stackars grisar som folk tuggar i sig, sprutade med vatten och antibiotika, grisar som stått som packade sillar utan någonstans att röra sig på ett cementgolv. Nej usch...

Men det där med djurens rätt, det är kanske en egen historia i sig.

En sak är i varje fall säkerställd inför åtets jul: det blir färre alternativ, grönare och sundare.
Så det så.

Hick.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-