INSPIRATIONS AND IDEAS

Min beiga anteckningsbok i kalvläder… den finns alltid med. I handväskan, i bakfickan, i handen. Så fort det bubblar upp en ny idé, så fort jag ser något värt att minnas, så fort jag hör ett förfluget ord eller en mening – då dyker jag ner i den, skriver upp vad jag känner och kanske lägger till något som vad jag kan använda det till, i vilket sammanhang. Den är guld värd.

För rätt var det är så slår torkan till. Den där torkan i hjärnan som gör att jag sitter som ett fån och glor på dataskärmen och undrar vad jag nu ska skriva om. Vad ska karaktären göra nu? Vad säger de? Är det någon som ska bli glad, förbannad eller sorgsen? Hur ska jag få handlingen att gå framåt? Vad sjutton ska jag skriva om?  

Och det är då den lilla beiga kommer fram. Där jag kan läsa om det som jag upplevt någonstans, någon gång, och helt plötsligt kan det sättas in i ett sammanhang. Det kan bli en del av en roman. En dialog från en middag, en berättelse från någon vän, en tidningsartikel jag läst, en situation på ett café… blir en del av min historia.

Och visst är det många gånger som folk i min bekantskapskrets hittar situationer i mina böcker som de känner igen. Fast då i ett helt annat sammanhang såklart. Ofta upplever jag att personen i så fall nästan blir lite stolt. ”Aha, det där känner jag igen! Det var ju från den gången som vi”… osv.

Så se upp! Om vi ses i verkliga livet så kanske just din förflugna kommentar blir förevigat i någon av mina kommande romaner! Men först så hamnar det i min lilla beiga bok.

Snart så hörs vi igen!

Birgitta

PS. Tack Helena för gåvan, det var du som gav mig den på min förra bokrelease. Den är som du förstår väl använd.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-