BRITTEN - EN LEGEND

Britten i en del av hennes ateljé Britten i en del av hennes ateljé

Nästa vecka ska jag gå mannekäng på en modevisning. Jag ska visa kläder för sex butiker och för en designer. Och det är inte vilken designer som helst.
För det är Britten Emme.

När jag kom till Marbella för flera år sedan så hörde jag talas om henne. Britten.
Alla visste vem hon var och jag väntade otåligt på att få stöta ihop med denna legendariska kvinna. Och så en dag så stod hon där. Stilig, pigga ögon, otroligt välklädd och med det där varma leendet som för mig har blivit signifikativt för just Britten.
ABBA.
Just så. Hon har designat ABBAs scenkläder. Ja men, det är ju bara så häftigt! Och idag fick jag bakgrunden (äntligen) till hur hon stötte på denna mega-popgrupp.
Det hände i Ronneby. Där dansade Britten till Agneta Fältskogs sånger. Ronneby Brunn. Tänk va… Britten hade på sig ett fodral som hon hade designat och sytt själv, ett tight fodral med ett hjärta på magen, alltså inte vilket hjärta som helst, det var ett hjärta som var ihåligt och där man kunde se magen.
Agneta Fältskog föll som en fura.
Hon lät Britten möta resten av ABBA som på den tiden hette ”Festfolket” och resten är historia.
Ja men, fattar ni! Hos henne har jag provat kläder idag. I Brittens ateljé i Monda som ligger i bergen ovanför Marbella.
Resultatet?
Wow, ingen har sett mig i liknande kläder tidigare. Här snackar vi fantasi och att gå utanför alla kända boxar som finns.
Nästa vecka ska ni få se bilder. Modevisningen är den 14 april.
Och jag säger bara: Dancing Queen!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-