HITTA SCENER OCH TÄNKA

Att skriva böcker är så mycket mer än att skriva. En sak som kan tyckas lite konstigt för somliga, ja nästan lite lyxigt, är att bara tänka. Komma på. Hitta på. Vara kreativ.
 

Inte alltid så himla lätt.


Idag stod det still i huvudet på mig. Elsa och Thore och deras knasiga familjer stod still. Jag stirrade på datorn, men inget hände liksom. Det är dessa dagar man måste arbeta med ”tänket”. Då är det viktigt att byta miljö eller röra sig eller sätta sig och iaktta människor och deras beteende på någon officiell plats. Till exempel.

Jag tog strandkorgen och begav mig till beachen. Badade fem gånger, solade ett par timmar och… betraktade folk omkring mig. Rensade huvudet. Blundade och såg scener framför mig. Och tänk… det hjälpte.

Så nu skriver jag för fullt igen.

Bra, va?

Snart så hörs vi igen!

Birgitta
PS. I nästa inlägg tror jag att jag kommer att göra som Christina: ge er ett smakprov från nya manuset! Läskigt.

 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-