TOTAL FÖRVIRRING

Jag är lite förvirrad. Inte sådär i dagens vanliga liv så att jag inte vet vad jag ska göra eller vad jag ska klä på mig utan mer… överskådligt förvirrad. När jag sätter på nyheter nuförtiden, eller debattprogram, eller samhällsprogram, eller kanske till och med underhållningsprogram i viss mån (intervju- och pratprogram) är det ett ständigt rapporterande och diskuterande om de största politiska frågorna vi tycks ha just nu.

Migration. Integration. Flyktingar. Tiggare. Ökat våld. Taskiga skolresultat. Och det gäller självklart inte bara teve. All media tar upp detta. Vanliga media. Social media. Krönikor, ledare, insändare… you name it. Alla tycker något och debatterna går höga.

Det är ju bra. Vi lever i en demokrati till skillnad mot många andra. Så alla får tycka och det gör vi. Alla utom politikerna, tycks det ibland.

Och det är här jag blir förvirrad. På bara en kort tid, framför allt sedan senaste valet, så har plötsligt alla vanliga medborgare en åsikt. De som tidigare inte brydde sig eller hade en aning om något för de var mest intresserade av deras egen lila oas. Nu är det tvärtom. Alla ska tycka och alla ska helst lägga ut det på facebook och det strömmar in artiklar som är vridna från alla håll och kanter och dessutom en rad påstående inlindade i något slags typsnitt som gör att det ser ut som ett gammaldags ordspråk.

Och då ska man gilla. Konstigt, för även om det är något negativt så ska man tydligen gilla. Jag har själv gjort det och samtidigt lite flyktigt funderat på varför jag gillar ett inlägg som jag uppenbart inte gillar, men jag gillar det som personen som skapade inlägget förmodligen ville ha sagt… ehh… ungefär som när folk gillar när någon meddelar att någon annan avlidit.

Fattar ni? Folk har ingen styrning att lita på längre, så alla är lite lagom förvirrade. Inga bra svar från våra styrande politiker kan bli lika med förvirring för oss ”vanliga”.

Men tillbaka till min förvirring över media och alla samhällsdebatter och avsaknaden av styrning. Om det hade varit val idag så hade jag nog varit totalt förvirrad. För av de frågor som jag nämner i början av min text så vill alla partier påskina att de kan, vill, har koll och vet vad som ska göras. Men ingen – absolut ingen – har egentligen några svar. Inte några av allianspartierna, inte de röd-gröna och inte SD. Jo, SD anser sig säkert ha svar på en del av detta, men det innebär ju inte att de vet hur de ska styra ett land bara för det. Jag kanske låter otroligt gammalmodig nu, men förr så stod varje parti för något. Det tycker i varje fall inte jag att de gör idag. De är bara populistiska, rädda, politiskt korrekta, skitnödiga, avdammade och handlingsförlamade. De rättar in sig i leden och sticker aldrig ut. De tycks alla avvakta vad de andra partierna ska komma med. Så ingen gör något. Alls.

Oavsett vad de vill sätta in för åtgärder som rättar upp vårt land (för det behövs) så välkomnar åtminstone jag någon slags handlingsplan what so ever! Inte allt det där flummiga och fega som alla svamlar om nu – av just rädsla för att få hela mediadrevet på sig och med det även svenska befolkningen.

Jag har inga svar. Jag är bara en invånare i detta avlånga land som försöker så gott det går att rösta på politiker som ska se till att få ett land att må väl. På alla plan.

Men det är då min förvirring blir total. För ingen, absolut ingen, kan ge mig några svar idag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-