JA, IDAG ÄR DET MIN DAG

Release och mingel… det är vad som står på schemat idag, denna söndag då himlen är blå och stormen har stuckit någon annanstans för att härja. Jag vaknar med en klump i magen, en slags gott och blandat av förväntan, glädje, skräck och oro.

Fast det blir nog något helt annat ändå... kan ju inte bestämma mig! Fast det blir nog något helt annat ändå... kan ju inte bestämma mig!

Kommer det bli bra? Kommer folk att komma, alla de som sagt att de ska komma? Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag säga? Kommer bubblet att räcka? Tänk om mina barns tåg från Stockholm blir försenat?

Öppnar datorn med tekoppen i ena handen och möts direkt av ett antal vänner som sedan länge har tackat ja men plötsligt säger sig inte kunna komma. Vad är det som har hänt som gör att man tackar nej till något mindre än ett dygn innan releasen - som man tidigare har tackat ja till? Det gör mig ledsen, men så bestämmer jag mig för att strunta i det, inte låta deras ändrade planer förstöra min dag.

Jag dyker in i garderoben och blir stående. Fryser blicken på en klänning men blir orolig att den kanske blir för fin? Men vadå? Jag ska ju vara balens drottning idag, det är jag som släpper en bok efter månader av slit, sena nätter, ångest, förtvivlan, glädjefnatt och skrivkramper. Det är jag som äntligen har min pappersbebis i handen och det är därför som folk kommer till Akademibokhandeln i Göteborg i eftermiddag, bara för att fira med mig och mitt förlag.

Så varför ska jag då inte få vara fin?

Jag bestämmer mig för klänning, men inte vilken av dem, och jag bestämmer mig för att detta verkligen är min dag och leendet sprider sig i mitt ansikte, jag vet plötsligt vad jag ska säga till alla och nu är det faktiskt inte många timmar kvar.

Och klumpen i magen förvandlas till… förväntan.

Ja, idag är det min dag.

PS. Jag har bjudit in vänner och bekanta i Göteborgsområdet. Om någon av er skulle ha vägarna förbi Göteborg idag så är ni såklart varmt välkomna till Akademibokhandeln i Göteborg klockan 16.30-18.30. Jag tror nog både bubbel och snittar räcker.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-