"MEN DET HÄR BLIR VÄL EN FIN JULKLAPP TILL DIN FRU?"

Engagerad författare önskar god jul! Engagerad författare önskar god jul!

”Men det här blir väl en fin julklapp till din fru”, sade jag till mannen som stod vid signeringsbordet och läste på baksidan. ”Vi skilde oss för tre veckor sedan”, svarade han trumpet. Jag bet mig i läppen och gjorde ett nytt försök. ”Oj då, vad trist, men din mamma skulle säkert uppskatta en härlig feelgood-bok”. Jag log stort. ”Hon dog nyss”, blev hans svar. Så fnös han lite åt mig och lade tillbaka boken och förtvivlat stod jag där och försökte komma på något briljant att svara men insåg att det var nog från mig nu.

Signeringar är inte alltid en dans på rosor, men samtidigt något alla författare måste göra. Särskilt i juletid. Oftast är det fina möten med nya och gamla läsare och en hel del samtal.

2015 har varit ett fantastiskt författarår för mig. Jag har fått glädja mig åt fina försäljningsframgångar med Anna-Holm böckerna. De har hittat en stor och trogen läsekrets som ständigt växer. Bokmässan i september var som vanligt en stor energikick och samtidigt kom En oemotståndlig affär ut i handeln. Min nya roman Som ett brev på posten lämnades in till förlaget som genast bestämde sig för vårutgivning och jag har dessutom kommit halvvägs i manuset till tredje och sista (!) delen om Anna Holm, utgivning i höst?

I december blev jag nominerad till Stora Ljudbokspriset 2015 och efter att läsare fått rösta blev jag en av de fem finalisterna där juryn ska bestämma vem som slutligen vinner. Det ska presenteras på en gala i mars. Snacka om en djupdykning i garderoben dagarna innan…

I augusti startades Ketchup of the day-bloggen, och det tillsammans med mina härliga Ketchup-vänner Lizelotte och Christina. VI har alltid roligt tillsammans och vi peppar varandra, skrattar och lider ihop, hejar på och finns där. Alltid.

Nu ska jag bara njuta av jul och ledighet, tänker lämna allt skrivandeåt sidan, manus, bloggar… allt. Inga jobbmail, inget planerande, inga signeringar, inga bokprat, inga... inget alls!

Jag vill önska alla er som troget följer oss på vår blogg en god jul och ett gott nytt år. Vi växer hela tiden. Och ett extra tack till våra gästbloggare som har varit med under hösten.

Vi hörs 2016! Och det kommer att bli ett grymt år – det känner jag på mig.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-