HELA JÄKLA MANUSET I RÖTT!!!

Några få ord av totalt sisådär 102 000 ord... Några få ord av totalt sisådär 102 000 ord...

Jaha, så kom då manuset Som ett brev på posten i retur från redaktören. Först så sätter jag morgonteet i vrångstrupen, jäklar så mycket rött och kommentarer. Men så skummar jag snabbt igenom och inser att det är just det här som en redaktör är till för. Att styra upp mitt språk, ifrågasätta upprepningar som jag inte längre ser, påpeka ordval, meningsuppbyggnad och så vidare. En redaktör som inte ryter till är inte värd sitt namn och det är efter vårt gemensamma arbete som det här ska bli den där romanen som bara blir bäst. 

Och det vill jag såklart.

Men hon börjar i varje fall med ”Här kommer ditt härliga, roliga, vassa och varma manus i retur!” Det gör min dag lite lättare.

Så god morgon världen. Nu djupdyker jag i manusredigering!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-