MITT GLAMOURÖSA FÖRFATTARLIV

Skriver manus och tittar in i väggen... Skriver manus och tittar in i väggen...

”Gud, så häftigt att vara författare. Att bara sitta och vara … kreativ! Få skriva när lusten faller på, kanske på en tropisk ö eller så. Bara få lov att … uttrycka sig!” Jag kan se hur glöden brinner i personens ögon, personen som kan vara min vän och som just nu drömmer sig bort till en författares glamourösa vardag.
Låt mig då klargöra några saker.
Någon gång per år skålar man i champagne i sus och dus, till exempel på bokmässan, fast då med vansinnigt värkande fötter eftersom man står upp och jobbar hårt i fyra dygn. Ibland blir man intervjuad och känner sig så där lite extra viktig. Några gånger blixtrar det till då man får möta läsarna på olika författarsamtal, det är då bekräftelsen kommer. Förhoppningsvis. En och annan gång läser man försäljningssiffror och bra recensioner – det känns ju fint.

Men förutom det.
Ja, häng med bakom kulisserna så får vi se hur glamouröst det verkar.
 
Måndag: Tittar in i väggen och skriver manus. Lunch på rester. Ensam. Promenad med hunden.
Tisdag: Tittar in i väggen och skriver manus. Lunch på de få rester som finns kvar från måndagens rester. Ensam. Promenad med hunden.
Onsdag: Tittar in i väggen och skriver manus. Lunch med väninna på restaurang. Som att bli utsläppt på grönbete. Promenad med hunden.
Torsdag: Tar mig till café och skriver manus. Tittar in i en annan vägg, fast det finns folk omkring mig nu. Lunch på cafét. Hunden är med.
Fredag: Tittar in i väggen och skriver manus. Struntar i lunch, det är fredag och på kvällen vankas det stormiddag. Går ut med hunden.

Jag hinner med att skicka några mail också, svara på några, ringa några samtal och tänka på fortsättningen av manus.
Det där med mail och telefon, det är viktigt. För annars blir man värsta ensamvargen och bara pratar med sina karaktärer som ju faktiskt inte finns på riktigt.
 
Men ändå. Jag älskar det jag gör, glamouröst eller inte. Jag brinner för det. Jag skriver med hetta och glöd. Jag gråter och skrattar framför datorn. Blir arg på mina karaktärer. Eller tycker synd om dem. Eller gläds med dem. Jag lever med dem.

Så kan det alltså vara. I en författares glamourösa liv.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-