SJÄLVKÄNSLA OCH SJÄLVFÖRTROENDE

På scen känner jag mig som bäst... På scen känner jag mig som bäst...

Självkänsla och självförtroende.
Som natt och dag.
Självförtroende är (enligt Wikipedia) individens tilltro till sin förmåga att prestera. Självkänsla är uppfattningen man har om sig själv och den man är. Är man tillräckligt bra? Duger man? Många blandar ihop begreppen och tror dessutom att det är samma sak.
Ohhh, no.
Jag har ett bra självförtroende. Jag tar snabbt tag i saker, ser till att förverkliga mina mål, älskar att stå inför folk, tycker om uppmärksamhet, är något av en exhibitionist.
Jag har däremot en usel självkänsla. Ifrågasätter ständigt mig själv, underminerar mina prestationer, har svårt att ta emot beröm och deppar lätt ihop att jag inte duger.
Så jag behöver mycket klapp på axeln och bevis på att jag är bra.
Rent ut sagt skitjobbigt ibland.
Men, men… mestadels försöker jag intala mig att jag räcker till även om jag alltid vill mer och innerst inne vet jag (tror jag) att jag faktiskt duger.
Sån e ja. Och ni?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-