VAD SJUTTON ÄR ETT SYNOPSIS?

Första slarviga tankar innan det ens hamnar i ett dokument... Kan det vara en fortsättning? Första slarviga tankar innan det ens hamnar i ett dokument... Kan det vara en fortsättning?

Att skriva synopsis är mycket svårare än att skriva en roman. Det är då man ska värka fram vad den kommande boken ska handla om, vad den röda tråden ska vara, vilka personer som ska finnas med, vad de har för karaktär, utseende, hang-ups, önskningar och drömmar. Man ska sy ihop en historia som förhoppningsvis ska fängsla läsaren, framkalla skratt och gråt, kanske ilska och glädje. Man ska knyta ihop säcken i slutet så läsaren inte sitter med en mängd olika frågor och det ska inte bli ett ”jaha?” efter avslut, det ska bli ett ”jag vill ha mer!”
Samtidigt…
Så vill jag ha utrymme för spontanitet, att väva in nya historier vid sidan av som inte var planerat innan, smyga in en bifigur som inte var född i synopsisstadiet, glida iväg från den röda tråden för att jag just i det ögonblicket känner att det är rätt.
Vara lite wild and crazy. Eller extra kreativ.
Det är det jag sysslar med nu. Synopsis. På nästa roman som jag börjar skriva på någon gång i sommar.
Så spännande. Även för mig.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-