INSIKT!

Igår insåg jag att huvudkaraktärerna i ALLA mina böcker är en variant på ANN-BRITT LARSSON.
De är kvinnor, medelålderns, snälla och goda,  introverta, har jobbigt med relationer, älskar mat, lite överviktiga och är väldigt intelligenta.

(Karaktären Ann-Britt Larsson har jag hämtat från min senaste bok Alibi AB där hon arbetade som arbetsförmedlare.)

I måndags gick jag igenom Alibi AB-manuset och läste de delar som handlar om Ann-Britt och såg att jag skrivit att hon var 63 år vilket jag inte kom ihåg. Jag hade egentligen tänkt att hon skulle vara några år yngre, vi får se, det är ju jag som är författaren och bestämmer. (I alla fall tills någon bokförläggare, lektör eller redaktör vill bestämma något annat)

Ann-Britt Larsson tillhör den "gamla stammen". Hon väntar på sin tur, är tålmodig, tänker "det är underförstått att", vänder andra kinden till, man tar inte för sig, man förhäver sig inte, försöker se lagom ut, vill inte sticka ut, tar inte plats, låter sig köras med för hon vill inte stöta sig med någon osv. Jag tror att ni har träffat henne och vissa delar finns nog i oss alla. Visst vore det skönt om det fanns total rättvisa här i världen!

 I morgon får ni läsa inledningen på mitt nya manus ANN-BRITT LARSSON - queen of fucking nothing. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annelie Högberg Eriksson » NÅDASTÖTEN den 16 FEBRUARI:  ”Ett mästerverk igen av dej! Du är duktig att få en att tro man vet slutet innan ..”

  • Susanna » 3 nya lagom vanor:  ”Nämen så bra ! Du kommer att vara i trakterna flera gånger i veckan :-) ”

  • Helene » 3 nya lagom vanor:  ”Visst är meditation beroendeframkallande! Synd bara att man inte kan förklara de..”

  • Pia » Oj - DET BRINNER!:  ”Men herre Gud så otäckt , stackars dig! Tur att du inte kom till skada det är än..”

  • Lotta » Oj - DET BRINNER!:  ”Usch, tur att det inte blev värreBrand är verkligen något man inte vill vara med..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-