300 TIMMAR!

Vill man ha 300 timmar extra dagsljus eller 300 timmar mindre dagsljus per år?

Kan bara inte släppa detta ämne just nu…

Vår hälsa, både fysisk och psykisk, skulle förbättras kraftigt om vi hade sommartid året om. Det skriver hälsooch klimatexperten Mayer Hillman vid University of Westminster i den ansedda tidskriften British Medical Journal.

Skulle vi behålla sommartiden året om ger det oss ungefär 300 timmar extra dagsljus per vuxen och år, och 200 extra timmar för barnen som lägger sig tidigare, har Mayer Hillman räknat ut.

-Att inte ställa om till vintertid är en effektiv, praktiskt och märkvärdigt enkel åtgärd för att ge oss mer tid för fysisk aktivitet, propagerar Mayer Hillman. Få saker kan så enkelt - och helt utan kostnad - förbättra hälsan hos nästan hela befolkning menar han.

Försökt hitta argument mot det…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-