ETT SMAKPROV UR MITT MANUS

Igår skrev jag inte ett enda ord men jag läste igenom hela mitt manus för att fånga upp känslan och nerven. Jag fick nästan sitta på fingrarna för att låta bli att redigera i texten -  det får bli en annan dag.

Här kommer ett utdrag  från manuset. Det är Ann-Britts födelsedag och hon har haft ett helsike på jobbet men hon har förberett en fin middag till sig och maken.  Han har  just kommit hem med en flaska champage för att fira att han skrivit kontrakt på ett stort byggprojekt.

Ann-Britt ryckte lite på axlarna till svar och betraktade bubblorna i sitt glas. ”Maten är klar ska vi sätta oss till bords? Jag har dukat i matsalen.”

”Hoppsan, jag glömde att säga att jag skulle på ett viktigt byggmöte i kväll så du får äta utan mig. Sorry.” Torsten svepte det sista i glaset. ”Vad uppsnofsad du är förresten. Är det något särskilt, eller?”

”Tack, men kommer du inte ihåg? Jag fyller ju år idag.”

”Å sjuttsingen, det hade jag glömt. Varför har du inte påmint mig? Då hade jag sett till att flytta mötet men nu är det ju försent. Det förstår du väl?”


(Skönt att man inte är gift med honom!)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-