MANUSLOGISTIK

Nu är det mitt 6:e bokmanus jag skriver på och vid ett visst antal sidor så uppstår samma problematik – jag har inte koll på logistiken längre. Är det onsdag eller torsdag, när var det hon eller han sa att… osv.

Logistiken kan man givetvis hantera parallellt med att man skriver manuset, dvs redan från sidan ett. Det gäller att ha ett separat dokument där man skriver upp karaktärer, ålder, klädsel, bilmärke, väder, utportionerade (led)trådar etc-  men det är sååå trååååkigt och tar tiiid från flowet. I början av manuset kan man faktiskt hålla allt i huvudet men så plötsligt så kommer man inte ihåg längre och får börja leta eller så kommer man ihåg fel och skriver därmed fel eller upprepar. Dessutom så kommer jag alltid på fler lager, händelser, trådar allteftersom jag skriver där jag backar i manuset och planterar in dessa, eller stryker, eller flyttar, vilket definitivt inte underlättar i logistiken!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-