MANUSLOGISTIK

Nu är det mitt 6:e bokmanus jag skriver på och vid ett visst antal sidor så uppstår samma problematik – jag har inte koll på logistiken längre. Är det onsdag eller torsdag, när var det hon eller han sa att… osv.

Logistiken kan man givetvis hantera parallellt med att man skriver manuset, dvs redan från sidan ett. Det gäller att ha ett separat dokument där man skriver upp karaktärer, ålder, klädsel, bilmärke, väder, utportionerade (led)trådar etc-  men det är sååå trååååkigt och tar tiiid från flowet. I början av manuset kan man faktiskt hålla allt i huvudet men så plötsligt så kommer man inte ihåg längre och får börja leta eller så kommer man ihåg fel och skriver därmed fel eller upprepar. Dessutom så kommer jag alltid på fler lager, händelser, trådar allteftersom jag skriver där jag backar i manuset och planterar in dessa, eller stryker, eller flyttar, vilket definitivt inte underlättar i logistiken!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-