STABBE DESIGN

2014 startade jag och min familj Stabbe Design - en sommarbutik belägen i Haverdal där vi har vårt sommarboende. Jag hade sagt upp mig från mitt arbete, där jag slutade i mitten av januari, och bestämt mig för att skriva på heltid och för att öppna en sommarbutik.

När man ger sig in i en ny bransch så har man ingen aning om hur lång tid allting tar - och vilken tur att jag inte visste! Ungefär som med att skriva ett manus och få det utgivet - efter ett besök på bokmässan så inser man hur mycket böcker som ges ut varje år och hur svårt det är att bli utgiven - tur att jag inte förstod för då hade jag aldrig försökt och aldrig varit författare till fem böcker. Men åter till sommarbutiken - jag ville sälja specialdesignade tröjor med en Haverdalslogga och insåg att ganska snabbt att det var långa startsträckor, lång leveranstid osv.  - men ni vet hur det oftast är - ju mer pressad man är - ju mer anstränger man sig för att hitta nya och alternativa vägar - och det löste sig och vi hade dessutom turen att samarbeta med leverantörer som gjorde sitt bästa för att skynda på designförslag, tillverkning och leverans.

Efter ett tag hade vi klart med beställning av hoodtröjor, pikétröjor, förkläden och fleeceponchos med Haverdalslogga. Vi har vänner som importerar keramik, krukor, lyktor mm och av dem beställde produkter som vi tyckte passade in i vårt sortiment. Nu hade vi alltså lagt massor av ordrar för massor av pengar och upptäckte att vi måste ha bygglov för att få sälja våra produkter - då hade jag lite ont i magen en stund - vi var verkligen i tidsnöd och började fundera på alternativa sätt att sälja allt - men tack vare handläggaren på Halmstad kommun och välvilliga grannar fick vi bygglov för försäljning under halva juni, juli och halva augusti.

Förra året var vi ute i bättre tid och utökade vårt sortiment men råkade ändå ut för leveranser som inte kom, var felaktiga och fick returneras eller var försenade. 

Så inför sommaren 2016 har vi redan kört igång och var i Stockholm i går för att bekräfta designsamarbete och tittat på nya produkter. Vi har faktiskt redan gjort beställningar - man lär sig hela tiden - men vad roligt och kreativt det är att lära sig en massa nytt och att ha en butik där man bara säljer saker som man själv tycker är jättefint!

Förklädet, tröjorna, sjömärkena och bänken är vår egen design
Förklädet, tröjorna, sjömärkena och bänken är vår egen design

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-