ETT SIGNERINGSMINNE

Som det kan bli när man bara ska signera en deckare i en bokhandel en vanlig lördag...

För några år sedan skulle jag signera en av mina deckare på Akademibokhandeln i Allum - ett köpcenter i Partille. Utanför butiken satt killarna på bilden - Arvingarna,  på rad vid ett bord och såg sig omkring, beredda på att signera sitt foto men det var ganska folktomt. Bredvid stod en scen så de hade tydligen nyss spelat. Eftersom jag var ute i god tid och hade cirkulerat utanför Akademibokhandeln en stund så gick jag fram och pratade med dem och fick det här fina kortet signerat av dem (tyckte lite synd om dem, ni vet sitta där ensamma - man vet ju hur det känns när man ska signera och ingen kommer fram). De var verkligen supertrevliga. Skojade, skrattade och berättade om hur långa köer det varit några år tidigare. Sedan gick jag en liten runda bland butikerna för att återvända till Akademibokhandeln och när jag står där inne och ser mig omkring efter butikschefen Henrik så kommer Arvingarna in. Vi ser varandra nickar igenkännande och Henrik dyker upp och tar med Arvingarna längst bak, in i lokalen och in genom en dörr. Strax efter återvänder Henrik, vi hälsar och jag ska få följa med till butikens personalrum för att hänga av mig jackan och få lite att äta och dricka. Vi går in genom samma dörr som Arvingarna nyss gjort och uppför en smal spiraltrappa till det minsta rum ni kan tänka er. Där står ett litet bord med snittar, ost mm  och bredvid står Arvingarna i kalsonger och byter kläder. Det var max 2 meter mellan oss. Vi nickar igenkännande och ler motvarandra, igen...

"Varsågod och ta för dig," säger Henrik. "Kom ner i butiken när du känner dig klar."

Så generad jag blev... De måste ha undrat om jag förföljde dem... Men vi sågs igen några minuter senare nere i butiken,  där jag stod vid ett bord med mina böcker och signerade och de nickade igenkännade och log. Igen...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annelie Högberg Eriksson » NÅDASTÖTEN den 16 FEBRUARI:  ”Ett mästerverk igen av dej! Du är duktig att få en att tro man vet slutet innan ..”

  • Susanna » 3 nya lagom vanor:  ”Nämen så bra ! Du kommer att vara i trakterna flera gånger i veckan :-) ”

  • Helene » 3 nya lagom vanor:  ”Visst är meditation beroendeframkallande! Synd bara att man inte kan förklara de..”

  • Pia » Oj - DET BRINNER!:  ”Men herre Gud så otäckt , stackars dig! Tur att du inte kom till skada det är än..”

  • Lotta » Oj - DET BRINNER!:  ”Usch, tur att det inte blev värreBrand är verkligen något man inte vill vara med..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-