MIDPOINT i MANUSET

När jag skrev Alibi AB använde jag mig av Blake Snyders bok SAVE THE CATThe Last book On Screeenwriting That You´ll Ever Need för att bygga upp manuset. I går kom jag att tänka på Blake Snyders ”beat sheet” där han har delat upp berättelsen i 15 händelser. En av dessa händelser heter MIDPOINT, vilket helt enkelt motsvarar mitten på manuset – den exakta mitten alltså – för om manuset är på 300 sidor så är midpointen på sidan 150. Punkt slut! Och vad händer där? Jo, enligt Snyder så sker det antingen en ”up” där livet är som bäst för huvudkaraktären (den ska alltid visa sig vara falsk…) eller en ”down” för huvudkaraktären där hela huvudkaraktärens värld kollapsar (den ska alltid visa sig vara falsk…)

Nu närmar jag mig 50% av mitt manus och jag inser till min förvåning att jag kommer att ha  en midpoint nästan exakt där det bör ligga - enligt Snyder.

Som sagt…  det sägs att författare inte är ett yrke utan en diagnos och det stämmer för min del!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Håkan » STORYTEL INTE BARA LJUD:  ”Framåt bolag det... https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/09/19/storytel-s..”

  • Anna Helgesson » ATT TÄNKA LÅNGA TANKAR:  ”Så viktigt! Hade digital detox hela juli och nästan hela augusti. Tog bort faceb..”

  • Marie » SKRIVVECKA 3 - EN FEMTEDEL KLAR:  ”Bra jobbat! Följer inläggen å försöker hinna med ;) 3500ord i veckan är mitt mål”

  • Lotta » JAG ÄR HELT ENSAM:  ”Å så spännande lika mycket som du älskar processen att skriva älskar jsg den sam..”

  • Pia » JAG ÄR HELT ENSAM:  ”Gullig hund. Väntar till Maj månad spännande”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-