NORGE

Under fredagen, lördagen och söndagen har det varken blivit något bloggat eller skrivit på mitt manus.  Istället har jag åkt motorcykel i Norge på vindlande, slingrande och vackra vägar i Telemarks fantastiska natur.

Utsikt från Gaustatoppen Utsikt från Gaustatoppen

Dock har jag hunnit fundera en del och kommit på nya "lager" i historien om Ann-Britt Larsson - Queen of fucking nothing.  
Under Norgeresan bodde vi i Vrådal och körde fantastiskt fina vägar som slingrade sig längs sjöar, fjordar och över fjäll. Vi besökte Gaustatoppen 1883 möh. Först med en liten rälsbuss (med plats för 10 pers) 850 meter rakt in i berget och sedan åkte vi med en kabelbana 1100 meter inne i berget upp till toppen där det låg en kommunikationscentral sedan kalla krigets tid. Vi åkte även till Rjukan - ett samhälle som bla är känd för de höga branta fjällsidorna som omger den och att där ligger Vermork kraftstasjon - där ett av de viktigaste sabotagen under andra världskriget skedde när motståndsrörelsen hindrade Tyskarna från att utveckla kärnvapen med det tunga vattnet som producerades i kraftstasjonen.
Vi åkte även över Hardangervidda - så otroligt vackert - och vi hann vi även med att titta på Telemarkskanalens slussar i Ulefoss. Dessutom hann vi med att äta en massa go mat, umgås med härliga människor och skratta mycket!

Så nu är jag laddad med nya batterier och för att delta i uppstarten av Låna & Läs på Akademibokhandeln på Kungsgatan i Göteborg under måndags kvällen.

 

 

Utanför hotellet i Vrådal
Utanför hotellet i Vrådal
Kabelbanan som var 1100 meter lång
Kabelbanan som var 1100 meter lång
Vermork kraftstasjon
Vermork kraftstasjon

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-