TALBOK

"Din bok Alibi AB, utgiven på Bokfabriken 2015, har blivit efterfrågad av personer med läsnedsättning som inte kan läsa tryckt text. ALIS (Administration av litterära rättigheter i Sverige) har därför glädjen att meddela att MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) har gjort denna bok tillgänglig". 

Texten ovan är ett utdrag ur ett mail jag fick vidarebefordrat av mitt förlag Bokfabriken. 

En talbok är inte detsamma som en ljudbok. Talböcker produceras i enlighet med §17 i lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk och kan bara göras av bibliotek och organisationer som har regeringes tillstånd. Upphovsrättslagen medger att MTM gör framställningen utan att på förhand meddela upphovsmannen.

Här är det bara att rätta in sig i ledet - en myndighet har bestämt med stöd av lagen och regeringen att Alibi AB även ges ut som talbok. 
Samma myndighet bestämde även att mina fyra deckare gavs ut som talbok. 

Som tur är så delar myndigheten även ut en ersättning per utlåning (här känns det mer okej att rätta in sig i ledet). 

Snart är det bokmässa!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-