HÅRDHUDAD

Kollar man på synonymer till Hårdhudad så får man upp ord som okänslig, tjockhudad, hårdbarkad, oöm och härdad. Som författare är detta bra egenskaper. Inte just för att skriva – då krävs andra egenskaper som exempelvis god fantasi och kreativitet.

Det är i mötet med andra personer som man behöver ha egenskapen hårdhudad. Människor vill väldigt gärna tala om när de har hittat ett fel i ens text. Ex. Du har stavat fel på sidan tre eller Det går inte att köra den sträckan på den tiden som du påstår i boken osv. Oftast är det så viktigt för personen att få tala om att hen har rätt och jag har fel (kunden-har-alltid-rätt-principen) att jag aldrig får veta vad jag är nyfiken på- vad tyckte du om boken?

Den vanligaste frågan en författare får tror jag är: Kan man leva på det?

Själv när jag får veta vad en person jobbar med som jag träffar på en middag eller i något annat sammanhang frågar jag ALDRIG – Kan man leva på det?

Den nästa vanligaste frågan tror jag är: Vad gör du på riktigt?

Här har jag alltid ungefär 100 olika alternativa svar som jag INTE säger…

Imorgon ska ni få en rapport om hur det går med mitt manus jag skriver.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kersti Strömblad » HURRA RÅMANUS KLART :  ”Ska bli spännande att läsa! God tur i Marbella”

  • Stina Olofsson » ALEHOLM GYMNASIE:  ”Hej! Jag älskar keyvchup och speciellt på gurka.”

  • Pia » VAD HÄNDER??:  ”Bra att det kommer nya böcker av dig,saknar dina härliga böcker ”

  • Mats Hansson » NOVELLTÄVLINGEN AVGJORD:  ”Kul, som en ketchupflaska rinner ”Älskade Jeanette” ut och vinner er novelltävli..”

  • Mats Hansdon » NOVELLTÄVLINGEN AVGJORD:  ”Kul, som en ketchupflaska rinner ”Älskade Jeanette” ut och vinner er novelltävli..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-