HÅRDHUDAD

Kollar man på synonymer till Hårdhudad så får man upp ord som okänslig, tjockhudad, hårdbarkad, oöm och härdad. Som författare är detta bra egenskaper. Inte just för att skriva – då krävs andra egenskaper som exempelvis god fantasi och kreativitet.

Det är i mötet med andra personer som man behöver ha egenskapen hårdhudad. Människor vill väldigt gärna tala om när de har hittat ett fel i ens text. Ex. Du har stavat fel på sidan tre eller Det går inte att köra den sträckan på den tiden som du påstår i boken osv. Oftast är det så viktigt för personen att få tala om att hen har rätt och jag har fel (kunden-har-alltid-rätt-principen) att jag aldrig får veta vad jag är nyfiken på- vad tyckte du om boken?

Den vanligaste frågan en författare får tror jag är: Kan man leva på det?

Själv när jag får veta vad en person jobbar med som jag träffar på en middag eller i något annat sammanhang frågar jag ALDRIG – Kan man leva på det?

Den nästa vanligaste frågan tror jag är: Vad gör du på riktigt?

Här har jag alltid ungefär 100 olika alternativa svar som jag INTE säger…

Imorgon ska ni få en rapport om hur det går med mitt manus jag skriver.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annelie Högberg Eriksson » NÅDASTÖTEN den 16 FEBRUARI:  ”Ett mästerverk igen av dej! Du är duktig att få en att tro man vet slutet innan ..”

  • Susanna » 3 nya lagom vanor:  ”Nämen så bra ! Du kommer att vara i trakterna flera gånger i veckan :-) ”

  • Helene » 3 nya lagom vanor:  ”Visst är meditation beroendeframkallande! Synd bara att man inte kan förklara de..”

  • Pia » Oj - DET BRINNER!:  ”Men herre Gud så otäckt , stackars dig! Tur att du inte kom till skada det är än..”

  • Lotta » Oj - DET BRINNER!:  ”Usch, tur att det inte blev värreBrand är verkligen något man inte vill vara med..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-