RÄTTA FEELINGEN

Igår klättrade, kravlade och simmade jag och Birgitta Bergin i en ravin under 1,5 timma medan vi bland annat diskuterade språk och förmågan att skriva så att det känns. 

Jag har precis läst Majgull Axelssons Jag heter inte Miram. Det är en skildring av förföljelse och att förtränga som får det att göra ont. Varje ord och varje mening är så väl avvägd och innehållsrik. Att då som jag försöka skriva ett humoristiskt manus får allt att fastna och bli så banalt -jag har haft svårt att känna rätt feeling. Media är fylld av reportage om flyktingströmmen till Europa och om alla människor som kämpar för en normal vardag som innebär trygghet och mat i magen och ett hem tillsammans med sin familj. Det är bra att böcker som Jag heter inte Miriam skrivs så att vi inte glömmer vår historia för den har en tendes att upprepa sig.

Jag försöker tänka att böcker som min Alibi AB och andra liknande kan skingra mörker och dystra tankar för en stund. En liten verklighetsflykt.  Alla behöver vi bli påminda om hur viktig glädje och skratt är för gemenskap, värme och generositet mot våra medmänniskor och mot oss själva.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-