BEHÅLL SOMMARTIDEN

Fördelen med sommartid är att man ”får” längre och ljusare dagar och kvällar vilket är positivt (för oss som gillar det…) men jag förstår inte vitsen med att i slutet av oktober varje år återgå till normaltid. Visserligen får man sova en timme längre och det känns ju skönt första veckan (om man inte är småbarnsförälder får då får man stiga upp lika tidigt ändå) men den där timmen som ”försvinner” på eftermiddagen ser jag ingen fördel med. Det blir mörkt så mycket tidigare och vi svenskar behöver verkligen vårt ljus så vi slipper D-vitamin brist som medför att man blir trött, hängig och orkeslös. Vintern är lång och mörk så det räcker ändå!

Visste ni att Sverige införde sommartid på försök 15 maj–30 september redan 1916, men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år. När Sverige införde sommartid igen 1980 har jag för mig att bönderna protesterade också men nu lyssnade inte våra politiker längre. (kanske beror det på att det var över 40% av befolkningen som arbetade inom jordbruk på den tiden och nu är det drygt 1%.)

Nej, låt oss skrota normaltiden och behålla sommartid året runt!

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-