BÖCKER OCH HEMSKA MARDRÖMMAR

Jag älskar Tomas Arvidssons böcker och hans finurliga och humoristiska berättarstil om de perfekta brotten (ni kommer väl ihåg tv-serierna Dubbelstötarna, Dubbelsvindlarna och Studierektorns sista strid?)

Om sitt författarskap säger Tomas: Jag vill berätta en historia som är spännande och förhoppningsvis rolig. Jag vill försöka visa att spänning inte alla kräver våld och att humor kan inbegripa stråk av allvar för den som vill se dem. Om man vill kan man se mitt berättande som en stilla protest mot det spekulativa underhållningsvåld som ibland tar sig groteska uttryck i TV, film och böcker.

Men nu har jag börjat läsa Karin Slaughters De vackraste - en psykologisk triller som ger en krympande känsla av obehag som bara byggs upp och blir värre och värre för varje sida. I natt vaknade jag av hemska mardrömmar för jag har inte läst en så otäck bok på väldigt länge. Jag har undvikt deckare och psykologiska thrillers under en väldigt lång period för jag har inte velat vara på det mentala humöret när jag skrivit Alibi AB eller Ann-Britt Larsson. Men eftersom jag mentalt har börjat förbereda mig på en ny deckare så är jag ändå där och nosar.

Hur som helst så rekommenderar jag verkligen ovanstående författare för de är enormt duktiga på sitt hantverk och vet hur man bygger en riktigt bra historia!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-