På KORGSTOL i EN DUETT

Vilken  nostalgi och vilka minnen den här bilmodellen - en Volvo Duett - ger mig. Det är inte ofta man ser dem längre och oftast inte ute på vägar utan på museum eller på tv och film.

Bilden är tagen på Volvo museum som jag besökte idag tillsammans med min 10-årige son och hans jämngamla kompis. 

När jag var i den ålder -eller kanske några år yngre så satt jag och mina kusiner i korgstolar längst bak i Duetten (ja, när deras föräldrarna körde). Baksätet var dessutom borttaget så det var gott om plats för oss och ingen tyckte att man behövde vara fastspänd. Tröttande man på att sitta i sin korgstol så kunde man lägga sig ner en stund eller leka på golvet helt enkelt - dessutom var det nästan ståhöjd för oss barn. 

Det finns vissa minnen som många i min ålder har men som dagens barn aldrig kommer att få. (Kanske tack och lov - för vi är många  som har legat och sovit i bakfönstret eller i bilens baksäte på den tiden som bilbälten bara fanns i framsätet och man tänkte annorlunda när det gäller säkerhet). 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kersti Strömblad » HURRA RÅMANUS KLART :  ”Ska bli spännande att läsa! God tur i Marbella”

  • Stina Olofsson » ALEHOLM GYMNASIE:  ”Hej! Jag älskar keyvchup och speciellt på gurka.”

  • Pia » VAD HÄNDER??:  ”Bra att det kommer nya böcker av dig,saknar dina härliga böcker ”

  • Mats Hansson » NOVELLTÄVLINGEN AVGJORD:  ”Kul, som en ketchupflaska rinner ”Älskade Jeanette” ut och vinner er novelltävli..”

  • Mats Hansdon » NOVELLTÄVLINGEN AVGJORD:  ”Kul, som en ketchupflaska rinner ”Älskade Jeanette” ut och vinner er novelltävli..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-