2015 > 12

Vilket år det har varit!

I januari skrev jag avtal med Bokfabriken och i juni kom Alibi AB ut med en jätterolig releasefest.

I augusti startade jag Ketchup-of-the-day-bloggen tillsammans med mina begåvade, charmiga  och roliga väninnor: Birgitta Bergin och Lizelotte Edvinsson.

I september var det dags för Bokmässan där det vimlade av störtsköna människor med mingel, vingel, förlagsmiddag, Storytelintervju, feelgoodmöten, roliga luncher, signeringar och möten med läsare, vänner, andra författare och branschfolk. Vilka dagar och vilken fest!

 Feelgood var en ny genre för mig men... Alibi AB har fått så grymt fina recensioner från läsare, i radio och av bokbloggare. Ibland när jag tvivlar på mitt skrivande läser jag några av dessa och förvånas (om och om igen) och gläds och bestämmer mig för att fortsätta att skriva.

Det som har varit extra roligt är att mina deckare: 5:e Moseboken, Slaskjobbet, Du kommer inte undan och Silhuetten  fortfarande säljer så bra som ebok och ljudbok. När jag var och julsignerade hos Akademibokhandeln på Frölunda Torg sa Birgitta som jobbar där sedan många år att jag borde skärpa till mig och gå hem och skriva en fortsättning på deckarna för folk frågar efter det. Samma sak hände på Lohrs bokhandeln där Inez, ägaren sa ungefär samma sak. Dessutom har jag skrivit avtal med Harper Collins Nordic om utgivning av min deckare Du kommer inte undan...  i Harper Crime - Sverige, Norge och Finland. Så häftigt!

Nu har jag ett råmanus klart som handlar om arbetsförmedlaren Ann-Britt Larsson - Queen of fucking nothing. Manuset bygger på en karaktär som finns med i Alibi AB. Efter årsskiftet så är det redigeringsarbete dygnet runt som gäller.

Planen för nästa år är att skriva den femte delen i  serien om Kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Just nu har jag börjat läsa om de första fyra för att komma in i känslan och karaktärerna. Och faktiskt - jag längtar efter att skriva en deckare igen!

God Jul och God Fortsättning till er alla!

Nu tar jag julledigt från allt skrivande och bloggande. Nästa inlägg kommer den 2 januari 2016 då ett nytt spännande år väntar!

Kommentera gärna:

RAPPORT 17

Mitt råmanus är KLART!

En vecka senare än planen men det blev också 15 000 ord mer än planerat ...

 

Kommentera gärna:

Att läsa en bok genom att lyssna på den blir allt vanligare. Skådespelaren Mattias Linderoths inläsning av Alibi AB lyfter boken ett snäpp till. Han har verkligen tolkat karaktärerna på ett grymt skönt sätt.

Förra året låg två av mina deckare med på Stadsbiblioteket i Göteborgs topp 100-lista på de mest lyssnade böckerna. Jag har inte lyssnat på inläsningen av mina deckare men eftersom jag nu ska skriva en fortsättning i min deckarserie så ska jag testa att lyssna på dem (när jag nu ska hinna detta...) för att komma in i känslan och innanför skinnet på Kriminalkommissarie Ingrid Bergman.

Jag hade verkligen velat skriva ett annat inlägg idag... ett där jag skrek ut att jag var klar med mitt råmanus om Ann-Britt Larsson -Queen of fucking nothing för nu vill jag ta julledigt!

Kommentera gärna:

Här sitter jag vid köksbordet och signerar julklappspresenter.

Tack för alla beställningar jag har fått!

Visst är det kul att få en signerad bok i julklapp!​

Passa på och träffa oss i julhandeln!

 Fre 18/12 kl. 15.00 -17.00 Akademibokhandeln Frölunda Torg Göteborg    - Christina Larsson, Birgitta Bergin och Ingrid Elfberg.

Lör 19/12 kl. 12.00-14.00 Lohrs Bokhandel Göteborg -Christina Larsson och Birgitta Bergin. 

Mån 21/12 kl. 17.00-19.00 Akademibokhandeln Knalleland Borås - Christina Larsson, Birgitta Bergin och Ingrid Elfberg.

Tis 22/12 kl. 15.00-17.00 Akademibokhandeln Järntorget Göteborg -  Christina Larsson och Birgitta Bergin.

Tis 22/12 kl. 18.00-22.00 Akademibokhandeln Kungälv - Birgitta Bergin.

Kommentera gärna:

Idag skriver jag och skriver och skriver och muttrar och vill bli klar med mitt råmanus om Ann-Britt Larsson - Queen of fucking everything.

Har funderat på olika trevliga och positiva inlägg som jag skulle kunna presentera här på bloggen men det enda som cirkulerar i mitt huvud just nu är att bli klar med mitt råmanus - så jag skriver och skriver och muttrar och skriver och muttrar...

I morgon kanske?

Kommentera gärna:

Idag skulle mitt råmanus om Ann-Britt Larsson - Queen of fucking nothing vara klart enligt mina planer...

Men det ÄR det inte och jag skriver på slutet som inte riktigt vill sluta för jag måste knyta ihop alla rosetter snyggt och ordentligt. Ingen läsare gillar abrupta slut och att man lämnar lösa trådar...

Jag var mentalt klar med manuset idag för jag vaknade med en blixtrande huvudvärk i rena protesten (mot att behöva sätta mig vid datorn). Jag längtar så till att gå ur skrivargrottan och ägna mig åt att umgås med vänner, röja skåp, baka julgodis och bara gå omkring och mysa och vara närvarande.

Jag vill så gärna göra som killen på bilden... men jag kommer att sitta och skriva fram till klockan 18.00 för 18.40 är det inbokat Mockingjay del 2 och sedan en Italiensk middag för två. 

Ha en fin helg! På måndag blir det ett nytt blogginlägg!

Rubriken som handlade om vår son fanns att läsa på GP:s webbsida igår.  

Strax före lunch fick jag ett samtal från skolan om att sonen fastnat i ett träd. Jag åkte genast dit. Ungefär samtidigt kom räddningstjänsten med två bilar och en ambulans med en läkare. Vilken fantastisk insats de gjorde när de fick loss honom. Vilken trygghet, omtanke och värme de visade. Även på barnakuten var de helt fantastiska i sitt omhändertagande. Jag är så tacksam och ödmjuk för att allt slutade så bra och tack till ALLA som var inblandade inklusive skolans personal - som alltid är så proffsiga och kärleksfulla i sin omtanke vad det än gäller.

Men som sagt - det blev inte många ord skrivna igår - men vad gör väl det...

Kommentera gärna:

Nu får ni chansen att köpa mina  fyra deckare i ett pocketpaket för bara 100 kr (+ porto 59kr)

Givetvis är de signerade om så önskas!

På bilden kan ni läsa vad Storytels läsare tycker om Silhuetten som är den fjärde boken i serien om kriminalkommissarien Ingrid Bergman - många stjärnor blir det! Och till våren ska jag skriva en fortsättning!

Om du vill köpa deckarpaketet så hör av dig på min facebooksida https://www.facebook.com/christinalarssonforfattare/?ref=hl

 

Kommentera gärna:

Slutspurt... På fredag kommer mitt råmanus om Ann-Britt Larsson  - Queen of fucking nothing att vara klart!

I söndags kväll läste jag synopsiset som jag lade ut här på bloggen i slutet av augusti. Kan bara konstatera att det inte är särskilt likt... och igår satt jag mellan 9-16 och slet ut ord ur kroppen.

Hela det här manuset känns som om jag har fått tvinga varenda mening, ord och bokstav ur mig själv. Varför vet jag inte riktigt men kanske beror det på att det är en historia där skrattet fastnar i halsen på många ställen. Det gör att det till och med blir fysiskt smärtsamt att skriva.

Som ni förstår så har jag inte varit snäll mot Ann-Britt...  (men jag lovar att  hon lär sig innebörden i orden TAKE NO SHIT! )

Kommentera gärna:

Ge bort ett specialsignerat ex av Alibi AB  i julklapp och få en deckare på köpet för 180 kronor inkl porto.

På bilden kan ni läsa vad Storytels läsare tycker om Alibi AB - många stjärnor blir det!

Om du vill köpa en bok så hör av dig på min facebooksida https://www.facebook.com/christinalarssonforfattare/?ref=hl

 

Kommentera gärna:

Nästa fredag räknar jag med att skrivt färdigt mitt råmanus om Ann-Britt Larsson - Queen of fucking nothing.

Det är svårt att avsluta bra. Inte för abrupt och  inte för utdraget.

Idag är det coachning med promenad - får se hur det går eftersom stormen Helga härjar med en klass 2-varning.  Sedan ska jag köpa julklappar enligt önskelistan som jag har fått från Stadsmissionen och i kväll blir det årsmöte åtföljt av mat, dryck och trevligheter i mc-klubben.

Jag önskar er en trevlig helg och på måndag blir det ett nytt inlägg!

Kommentera gärna:

Var med och ge stadens utsatta barn och deras familjer en fin jul! 

Du som bor i Göteborg - passa på!  På lördag den 5/12 startar vagnen kl 12.00 på Drottningtorget och kör sedan genom stora delar av staden. Vagnen kommer att stanna en längre stund vid Linneplatsen, Majorna, St Sigfrids plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Vi går i mål 16.30 på Drottningtorget. 

Exakta tider när vi passerar och stannar vid olika hållplatser samt mer info finns påhttp://julklappsvagnen.se/index.html

Vi vill såklart också gärna se dig där säger Göteborgs Stadsmission och de  hoppas att så många givmilda göteborgare som möjligt vill möta upp oss. Helst önskar vi julgåvor i form av presentkort i större butiker eller köpcentrum vilket ger de familjer som söker hjälp möjlighet att själva köpa det de behöver. Ett annat alternativ är julklappar i form av upplevelser, som biocheckar, årskort på museum, Liseberg, Universeum eller liknande. De som lever på små medel har sällan möjlighet att göra sådant med sina barn. Självklart tar vi även emot alla andra sorts julklappar. Men sakerna bör vara nya och helst inte inslagna för att göra det enklare för paketet att hamna hos rätt mottagare. 

Själv har jag tagit emot en önskelista från en familj genom Stadsmissionen som jag och min familj ska köpa julklappar till. 

Ge något du också!

Kommentera gärna:

På bilden ser ni en av alla de barnboksidéer som jag bombaderade barnboksförlag med innan jag gav upp och skrev en deckare.

Alla mina barnboksmanus var fyllda av knasiga karaktärer och jag hade väldigt roligt när jag skrev dem och det var väl antagligen därför jag fortsatte att skriva, teckna och skicka till dessa barnboksförlag - som ofta tackade nej med vändande post...
 

Kommentera gärna:

Nu har jag tagit time out från min laptop Lenovo och Word 2013 och sitter vid en stationär dator innehållande Word 2003.

Alternativet som låg väldigt nära till hands var att slänga ut laptopen genom fönstret...

Vilken skillnad!  Det som fick mig att ta en time out från laptop var när jag bestämde mig för att byta namn på en av mina karaktärer från Ali till Azad. Jag gjorde som jag brukade, alltså skrev in sök och ersätt, ersätt alla. Det som hände då i Word 2013 var att inte bara Ali byttes ut till Azad utan att ALLA ord innehållande ali ändrades. Så nu är min text fylld med ex ord som: sAzadv (saliv), Azadbi (alibi), SpecAzadst (specialist), kvAzadficerad (kvalificerad) osv. 

När jag är klar med det här manuset om Ann-Britt Larsson ska jag leta reda på en kurs i Word 2013 - om jag inte har slagit ihjäl Lenovo innan dess. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-