JAG SJUNG-VÄGRAR

Lotta på Liseberg.
Och Sanna på Skansen.
Eller nåt.
Så nu är det alltså igång igen. Allsången. Sverige sjunger och det tävlas mellan kanalerna om det är Lotta eller (numera) Sanna som är vinnaren eller förloraren. Som tar publiken som en stormvind.
Ja, det märks att det är sommar och att man är hemma i Sverige igen. För jag tror nog att Sverige av alla länder leder allsångsligan.
Själv fattar jag noll. Vem sitter framför teven en måndag- eller tisdagkväll och sjunger för full hals tillsammans med Lotta eller Sanna? Hur skön låter man inte med sin lilla skrala röst sittandes där i vardagsrummet med kaffet och mackan framför sig? Texten rullar på skärmen och man läser koncentrerat för att inte tappa bort sig.
En sämre variant av karaoke. Där får man åtminstone applåder. Eller inte.
Nej, ”allsångsfesterna” får nog klara sig utan mig. Carola, Frans och alla ni andra, sjöng ni för full hals, men i mitt vardagsrum kommer tystnaden att ligga tät. Jag vägrar nämligen.
Och under tiden ropar Lotta glatt ”Nu är viiiiii på Liiiiiisebeeeeeerg”.

PS. Och vilka i hela friden är The Fooo Conspiracy? Sjunger de eller vad? Och Carola fick sagt i kvällens program att hon är både "glad och tacksam". Flera gånger. Så skönt då.
PS igen. Ni ser. Jag hade på programmet. Men jag sjöng inte. Jag sjung-vägrade. Ha.

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln