LIVSVIKTIGT!

Att träna – och då framförallt att springa – är nödvändigt för mig. Jag hittar alltid tiden för det, hur stressigt jag än har det omkring mig. Träningen får mig att må bra på en mängd olika sätt. Självklart fysiskt, jag får mer ork, bättre flås, muskelmassan stärks och så vidare. Ju äldre jag blir, desto viktigare blir det här för mig. Men det är inte bara det fysiska. Det är även mentalt. Ett problem minskar efter en runda, något olösligt löser sig, jag ser möjligheter och får idéer. Mitt manus tar sig fram och nya vinklingar föds. Jag kopplar bort verkligheten och går in i en tanke, vad det än är för dagen. Jag startar utanför min port och beroende på om jag är i Spanien eller i Sverige så vet jag exakt hur många minuter det kommer att ta tills jag står utanför samma port igen.
Svettig.
Nöjd.
Fylld av energi.

Och jag har inte en aning om vad som hänt runt omkring mig under rundan. Enda skälet till att jag vet att jag sprungit samma sträcka är de där minuterna. Samma varje gång.
Så eftersvettning, eftertanke, kanske slänga sig framför datorn och skriva ner det där superbra som jag kom på under rundan.
Och så en lååång dusch.
Underbart.
Och för mig livsviktigt flera dagar i veckan.

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln