ALEHOLM GYMNASIE

I veckan har jag besökt Aleholm gymnasie i Sävsjö där jag föreläste  för förstaårselever på programmen: teknik, natur, samhälle, ekonomi, restaurang- och livsmedel, bygg- och anläggning samt industritekniska. 

I min andra bok: SLASKJOBBET spelar just Sävsjö en stor roll. Det var också i Sävjsö som jag gick i högstadiet. 

På bilden ser ni mig tillsammans med Karin Stjern som är bibliotikarie på Aleholmsskolan. Personligen skulle jag tycka att det var sååå roligt att ha ett "eget" bibliotek där man i stort sett själv bestämde vilka böcker som skulle köpas in (förutom referenslitteraturen)!

Efter föreläsningen blev jag bjuden på lunch på Ljunga Park Hotel & Konferens, Nordeuropas största träbyggnad har anor ända tillbaka till 1882. Då var det luften som ansågs självläkande mot lungsjukdomar som fick folk att vallfärda till kurorten Sävsjö. Själva byggnaden restes under åren 1905-1907 och sedan stod ett toppmodernt behandlingshem mot tuberkulos klart för att tas i bruk. Moderniteter som elektricitet och radio på rummen var en självklarhet.
Byggnaden blev samhällets mittpunkt och hade under sina glansdagar hela 250 anställda och Göteborg stad skötte driften.

Ha en skön lördag i det vackra vädret!

Christina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anonym » JAG ÄR EN SOCIAL ENSAMVARG:  ”Ordet ensamvarg är något som gruppmänniskor har satt på människor som är ensamma..”

  • drea » I en sal på lasarettet:  ”hahaha, ibland kan en inte vinna :)”

  • Hakon Håkansson » FUCK JANTE!:  ”Hallå tjejen,kul att läsa dina rader oj oj det är faktiskt så det pirrar i kropp..”

  • Maria Öjerskog Borrling » I en sal på lasarettet:  ”Hi hi hi, så levande o roligt du beskriver situationen! Säkert många som känner..”

  • Pia Gummesson » DETTA LIV - DETTA NU:  ”Längtar till nya böcker av dig”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln