EXTROVERT OCH INTROVERT

Att ta pressbilder är ytterligare en rolig sak man får göra som författare. Fotograf: Agata Jensen Att ta pressbilder är ytterligare en rolig sak man får göra som författare. Fotograf: Agata Jensen

Livet som författare är ofta väldigt ensamt. Man sitter med sin dator och alla sina låtsaskompisar (= bokens karaktärer) och lever i en låtsasvärld. Man skapar och bestämmer från sitt eget huvud vad diskussionerna ska handla om, vem som blir kär i vem, vilka som är snälla och vilka som är dumma. Ungefär så. Därför blir det extra roligt när man får komma ut och klä på sig fina kläder och träffa folk och till och med stå på en scen. Ni vet, att bli lite extrovert för en gångs skull. Och just nu har jag flera roliga extroverta saker på gång i min agenda.
Medverkan i olika festivaler, den absolut största är feelgood-festivalen i Mariefred den 4 augusti. (Köp biljetter här!) En annan är Litteraturfestivalen i Glommen i juli.
Jag är invald i det proffsiga gänget ”Sveriges Talare”, så där går det från och med i april att boka mig direkt för framträdanden och som konferencier.
Christina Larsson och jag har skrivarkurs på underbara solkusten i maj, wow, vad roligt det ska bli, 15 hungriga blivande författare framför sig!
Jag släpper min bok Holländarn 15 maj = releasefest, intervjuer, framträdanden och signeringar.
Ett antal biblioteksbokningar, så underbart att komma ut och träffa mina läsare, ofta i ett sammanhang på cirka 50 personer, så det finns plats för samtal.
Bland annat. Så den där mjukisklädda vardagen med manus och annat rent kontorsgöra bryts faktiskt av då och då. Och det är ju det jag älskar.
Mixen.
Idag fick jag en bild från en vän som har varit på semester i Finland. Hon skickade en bild från en bokhandel på flera av mina böcker. Inte visste jag att jag finns i Finland. Sådana bilder gör mig glad när jag befinner mig i min skrivarbubbla.
Ja, det finns mycket att glädjas över. Hoppas ni alla har en fin-fin helg!

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln