VRIGSTAD

I torsdags var jag i Vrigstad och pratade om mitt författarskap. Till min stora glädje var även min lågstadielärare Sonja där och jag passade på att prata om hur viktigt det är med att få chansen att lära sig läsa och skriva ordentligt - och helst som jag i en miljö  där vi hade de allra bästa förutsättningarna. Från åk 1- 3 var vi 15- 16 elever i klassen och vi hade en förmiddagsgrupp och eftermiddagsgrupp så stor del av tiden var vi bara 7-8 barn. Jag tror att vi älskade Sonja.  Hon hade alltid så snygga kläder och använde ljusrosa läppstift (gäller fortfarande :-). Varje dag inleddes med morgonbön och psalmsång vilket skapade en lugn start på dagen och jag är glad över att kunna så många psalmer utantill. Det var också Sonja som sådde det där lilla fröet till att jag blev författare - jag har kvar en blå skrivbok från åk 2 där hon skrev : Ska du bli författare?  Dessutom satt det en guldstjärna bredvid!  Tänk vad uppmuntrande ord och att bli sedd betyder för ett barn!

Jag passade också på att prata om vikten av att läsa för barn, helst varje dag och vikten av att ha tillgång till bibliotek. Min föräldrar läste för mig som barn och jag läser fortfarande varje kväll för sonen. Det är en mysig lugn stund och det vidgar världen, ordförrådet och skapar förståelse för andra människor. Tänk bara på Astrid Lindgrens alla berättelse - vilka fantastiska världar och historieböcker de är!  Så läs för era barn, barnbarn, syskonbarn osv och kämpa för att skolbiblioteken inte försvinner i alla besparingar!

Efter föreläsningen var det fine dining med ett par sköna barndomsvänner som hängt med genom hela livet. Monica har jag känt sedan hon gick i blöjor och Maria sedan vi var sex år.

Ha en fin helg!

Christina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln