FUCK TRUMP?

Det är något här som jag inte riktigt förstår.
Visst är demokratiska val en företeelse där alla har chans att lägga sin röst och därefter så bör man acceptera utgången oavsett om man tycker om och sympatiserar med utgången eller inte? För alla har ju fått lov att säga sitt? Eller? Ibland får man bita i det sura äpplet och leva med att man inte är med majoriteten och ibland får man njuta av att de flesta tycker som jag.
Demokrati, som sagt.
För i en diktatur spelar det ju ingen roll vad folk tycker, då bestämmer någon allt. Och så vill väldigt få ha det.
Fast är det så? 
För nu är det upplopp i USA, rapporterar svensk media. Nu går ”folk” ut på gator och torg och vill ogiltigförklara valet för dom gillar inte Trump.
Men hallå!
Jag gillar inte heller Trump, men om jag skulle bo i USA och lagt min röst som alla andra så MÅSTE JAG ACCEPTERA ATT FLER HAR VALT NÅGOT ANNAT ÄN DET JAG VALDE!
För att det är en demokrati.
Så gilla läget. Det har pågått en valrörelse en väldigt lång tid som knappast har undgått någon, speciellt inte i landet USA. Nu har väljarna sagt sitt. Och nu har Trump vunnit.
Chock, säger många.
Kanske det, men nu är det så. Man kan inte störta ett valresultat, för då är det kupp (antar jag). Eller så inför man diktatur och någon bestämmer att Hillary ska bli president.
Fast det hade ju inte Hillary velat.
Nä, länge leve demokratin, att vi har en chans att lägga vår röst. Så säg gärna att man ogillar Trump, det är vår rättighet, men skrik inte att man ska ogiltigförklara ett demokratiskt val.
Basta.
Och i Sverige har vi faktiskt våra egna problem. Herregud, det har ju snöat i november!

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln