WE WOULD LIKE TO HAVE SOMEONE TO EAT

"We would like to have someone to eat", sa mannen med en kraftig brytning på tyska när han kom in på vår café/restaurang i somras i sällskap med en annan man.

Många gånger under sommaren har jag tänkt att vårt köp av en gammal pizzeria skulle kunna bli en fantastisk tv-serie i typ dagliga 30-minuters avsnitt efter allt som hände och vi var med om under den här hektiska sommaren.

Som mannen som kom in och frågade om vi serverade mat och jag redogjorde för vad som fanns i glasmontrarna, vad som stod på griffeltavlorna och dagens rätt osv. Då frågade han om det fanns någonstans att sitta. Jodå... jag pekade på terassen och förklarade att där det fanns det 70 sittplatser och sedan ut i trädgården där det fanns cirka 60 platser. 

Jaha, sa mannen. Tack då vet jag. (sedan gick han....)

Eller mannen som kom in och fick syn på min deckare: SILHUETTEN som han genast greppar och min dotter säger: Den där är riktigt bra (jag har hjärntvättat mina barn). 

Mannen: Jag bor i Stockholm och jag har letat överallt efter den här boken och så hittar jag den här i Haverdal, otroligt!

Dottern: Det är min mamma som har skrivit den.

Mannen: Va???? Är det sant? Och här i  Haverdal av alla ställen.

Dottern: Det här är hennes butik/cafe/restaurang och hon sitter just nu och skriver på fortsättningen till Silhuetten.

Jag tror att den mannen fortfarande befinner sig i ett chockat tillstånd av lycka och förvåning :-)

Sedan har vi damen... (det var alltid damer och det här skedde i stort sett varje dag) som öppnade ytterdörren, om den inte stod uppställd, och körde in huvudet - kanske en fot också och sa högt och tydligt: Jag ska bara titta.

Jag vet inte om det är något specifikt svenskt att göra så, dvs förklara att man bara ska titta, inga män gjorde så - endast kvinnor - och varför????  

Ja, det var ett litet axplock... och ni undrar säkert hur det gick för tyskarna som ville ha "someone to eat"...  Jodå, min dotter lyckades övertala dem att äta en tallrik med gravlax och potatisgratäng i stället :-)

Ha en fin dag!

Christina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln