FÅR JAG LOV ATT ÄNDRA SLUTET, TACK

Filmen "Livet efter dig" Filmen "Livet efter dig"

Nu förstår jag vad folk menar när de förtvivlat mailar mig och önskar att jag kunde ändra slutet i boken … ni som läser mina böcker vet vilken bok jag menar. Gråt och sorg från läsaren och VARFÖR kunde jag inte ha gett boken en happy end?
Igår vad jag på bio. Har lämnat ifrån mig redigering och i det sommarväder som Sverige bjuder på just nu så verkade det som ett bra beslut att krypa in i en varm och mörk biosalong.
Valet av film blev ”Livet efter dig”.
Ja, jag har läst boken. Ja, jag visste redan när jag började se filmen hur den slutar.
Kanske var det ännu värre med just den vetskapen. För redan efter halva filmen grinade jag bara för att jag visste just hur den skulle sluta. Tårarna rann i strida strömmar och jag hade all möda i världen att inte hulka högt.
Fast många andra gjorde det redan …
Jag satt krampaktigt och ÖNSKADE hårt att filmen skulle sluta annorlunda än vad boken gjorde. 
Men såklart hände inte det.
Så helt slut, söndergråten, med ett värkande huvud, stel i kroppen och mentalt utbränd stapplade jag ut ur biosalongen två timmar senare. Undrade stilla varför jag utsatte mig för detta.
Men jag vet svaret: För att det var en helt UNDERBAR film med UNDERBARA skådespelare. Jag älskade den och hatade den samtidigt, och i min fantasi har jag ändå gjort mitt eget slut, ett lyckligt slut. Så det så.
Så se den! Men ta med ett stort pack med näsdukar…

Birgitta
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln